1998 Belçika Gp

1998 Belçika Grand Prix: Schumacher’in Zaferi ve Hill’in Trajedisi

1998 Belçika Grand Prix, 30 Ağustos 1998’de Spa-Francorchamps pistinde düzenlenen Formula 1 yarışıydı. Yarış, 44 tur üzerinden gerçekleşti ve Ferrari pilotu Michael Schumacher tarafından kazanıldı. McLaren pilotu Mika Häkkinen ikinci, Jordan pilotu Damon Hill ise üçüncü oldu.

Yarış, Schumacher’in sezonun 10. zaferiydi ve onu şampiyonluk yarışında daha da güçlendirdi. Hill, yarışın son turunda Schumacher’i geçmeye çalışırken kaza yaptı ve yarışı tamamlayamadı. Bu kaza, Hill’in kariyerinin son yarışı oldu.

Yarış Özeti

Yarış, Schumacher’in pole pozisyonundan başlamasıyla başladı. Häkkinen ikinci, Hill ise üçüncü sırada yer aldı. Schumacher, yarışın başından itibaren liderliği korudu ve Häkkinen ile Hill’i geride bıraktı.

Yarışın 14. turunda, Hill’in takım arkadaşı Ralf Schumacher kaza yaptı ve yarışı tamamlayamadı. Bu kaza, Hill’in yarış stratejisini etkiledi ve onu daha agresif bir şekilde yarışmaya zorladı.

Yarışın 25. turunda, Hill Schumacher’i geçmeyi başardı ve liderliği ele geçirdi. Ancak, Schumacher hemen geri geçti ve liderliği yeniden ele geçirdi.

Yarışın son turunda, Hill Schumacher’i geçmeye çalışırken kaza yaptı ve yarışı tamamlayamadı. Bu kaza, Hill’in kariyerinin son yarışı oldu.

Yarış Sonuçları

  1. Michael Schumacher (Ferrari)
  2. Mika Häkkinen (McLaren)
  3. Damon Hill (Jordan)
  4. David Coulthard (McLaren)
  5. Alexander Wurz (Benetton)
  6. Jean Alesi (Sauber)
  7. Rubens Barrichello (Stewart)
  8. Eddie Irvine (Ferrari)
  9. Jarno Trulli (Prost)
  10. Johnny Herbert (Sauber)

Yarışla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi