2016 Milli Piyango Ikramiyesi Ne Kadar

2016 Milli Piyango İkramiyesi Ne Kadar?

Her yılbaşında büyük bir heyecanla beklenen Milli Piyango çekilişi, 2016 yılında da milyonlarca vatandaşın umudunu yeşertmişti. 31 Aralık 2016 tarihinde yapılan çekilişte, büyük ikramiye 55 milyon lira olarak belirlendi.

Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından düzenlenen çekiliş, Ankara’da TRT stüdyolarında gerçekleşti. Çekilişi Milli Piyango Genel Müdürü Bekir Yunus Uslu ve noter huzurunda gerçekleştirildi.

Çekilişte, büyük ikramiye 0-5-5-6-0-1-3 rakamlarının bulunduğu çeyrek bilete isabet etti. Talihlilerin biletlerinden 3’ü İstanbul, 1’i Adana’da satıldı.

Büyük ikramiyeyi kazanan talihlilerin kimlikleri, MPİ tarafından açıklanmadı. Talihliler, ikramiyelerini 1 yıl içinde, vergilerini ödeyerek tahsil edebilirler.

2016 Milli Piyango İkramiye Dağılımı

2016 Milli Piyango çekilişinde, büyük ikramiyenin yanı sıra diğer ikramiyeler de sahiplerini buldu. İkramiye dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

  • Büyük ikramiye: 55 milyon lira (3 talihli)
  • 100 bin lira: 10 talihli
  • 50 bin lira: 50 talihli
  • 20 bin lira: 100 talihli
  • 10 bin lira: 500 talihli
  • 5 bin lira: 2.500 talihli

Milli Piyango İkramiyelerini Kontrol Etme

Milli Piyango ikramiyelerini kontrol etmek için, MPİ’nin internet sitesi üzerinden veya Milli Piyango uygulamasından bilet sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Bilet sorgulama işlemi için, biletinizin seri numarasını ve son 6 rakamını girmeniz yeterlidir.

Milli Piyango İkramiyelerini Ödeme

Milli Piyango ikramiyelerini, 1 yıl içinde, vergilerini ödeyerek tahsil edebilirsiniz. İkramiyenizi tahsil etmek için, biletinizin aslını ve kimlik belgenizi, MPİ’nin herhangi bir şubesine götürebilirsiniz.

En Yararlı Milli Piyango Siteleri

Milli Piyango İdaresi (MPİ)

MPİ’nin resmi internet sitesi, Milli Piyango ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceğiniz en güvenilir kaynaktır. Sitede, çekiliş sonuçları, ikramiye dağılımı, bilet sorgulama ve ikramiye ödeme gibi tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Milli Piyango Uygulaması

MPİ’nin mobil uygulaması, Milli Piyango ile ilgili tüm bilgilere ulaşmanızı kolaylaştırıyor. Uygulama üzerinden, çekiliş sonuçları, ikramiye dağılımı, bilet sorgulama ve ikramiye ödeme gibi işlemleri yapabilirsiniz.

Milli Piyango Haber Siteleri

Milli Piyango ile ilgili haberleri takip etmek için, Milli Piyango haber sitelerini takip edebilirsiniz. Bu sitelerde, çekiliş sonuçları, ikramiye dağılımı ve diğer Milli Piyango haberleri hakkında güncel bilgiler bulabilirsiniz.

Milli Piyango Forumları

Milli Piyango ile ilgili deneyimlerinizi paylaşmak ve diğer kullanıcılardan bilgi almak için, Milli Piyango forumlarını kullanabilirsiniz. Bu forumlarda, çekiliş sonuçları, ikramiye dağılımı ve diğer Milli Piyango konuları hakkında bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.

Sonuç olarak, 2016 Milli Piyango çekilişi, büyük ikramiyenin 55 milyon lira olarak belirlendiği bir çekiliş oldu. Talihlilerden 3’ü İstanbul, 1’i Adana’da yaşayan vatandaşlardı. İkramiyelerini 1 yıl içinde, vergilerini ödeyerek tahsil edebilirler.


Yayımlandı