2020 2021 Sınıfta Kalma Varmı

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Sınıfta Kalma Var mı?

Giriş

2020-2021 eğitim-öğretim yılı, COVID-19 salgını nedeniyle benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya kaldı. Uzaktan eğitim, hibrit öğrenme ve yüz yüze eğitimin bir karışımıyla öğrenciler ve öğretmenler, bu zorlu koşullara uyum sağlamak için ellerinden geleni yaptılar. Bu olağanüstü koşulların, öğrencilerin akademik performansı ve sınıf tekrarı üzerinde önemli bir etkisi oldu.

Sınıfta Kalma Politikaları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için sınıf tekrarı politikalarında geçici değişiklikler yaptı. Bu değişiklikler, salgının öğrencilerin öğrenme sürecini olumsuz etkilemesini göz önünde bulundurarak yapıldı.

MEB’in açıklamasına göre, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve liselerde sınıf tekrarı yapılmayacaktı. Ancak, öğrencilerin akademik başarıları ve devamsızlık durumları dikkate alınarak, sınıf geçme veya kalma kararı verilebilecekti.

Sınıf Geçme Kriterleri

MEB, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için sınıf geçme kriterlerini de belirledi. Buna göre, öğrencilerin sınıf geçebilmeleri için aşağıdaki şartları yerine getirmeleri gerekiyordu:

  • Tüm derslerden en az 50 puan almış olmak
  • Devamsızlıklarının toplam ders saatinin %10’unu aşmamış olmak

Sınıf Kalma Kararı

Öğrencilerin sınıf geçip geçmeyeceğine dair karar, öğretmenler kurulu tarafından verilecekti. Öğretmenler kurulu, öğrencilerin akademik başarılarını, devamsızlık durumlarını ve salgın nedeniyle yaşadıkları zorlukları dikkate alarak karar verecekti.

İlgili Dosyalar ve Siteler

Sonuç

2020-2021 eğitim-öğretim yılında, COVID-19 salgını nedeniyle sınıf tekrarı politikalarında geçici değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler, salgının öğrencilerin öğrenme sürecini olumsuz etkilemesini göz önünde bulundurarak yapıldı. Öğrencilerin sınıf geçip geçmeyeceğine dair karar, öğretmenler kurulu tarafından, öğrencilerin akademik başarıları, devamsızlık durumları ve salgın nedeniyle yaşadıkları zorluklar dikkate alınarak verildi.


Yayımlandı

kategorisi