Ayetel Kürsi Kaçıncı Sayfada

Ayetel Kürsi Kaçıncı Sayfada?

Ayetel Kürsi, Kur’an-ı Kerim’in 2. suresi olan Bakara suresinin 255. ayetinde yer almaktadır. Bu ayet, İslam dininin en önemli ayetlerinden biri olarak kabul edilir ve sıklıkla okunur ve ezberlenir.

Ayetel Kürsi’nin Konusu

Ayetel Kürsi, Allah’ın yüceliğini ve kudretini anlatan bir ayettir. Bu ayette, Allah’ın tek ve benzersiz olduğu, her şeyin yaratıcısı ve sahibi olduğu, her şeyi bildiği ve her şeye gücü yettiği ifade edilir. Ayrıca, Allah’ın hiçbir ortağı veya benzeri olmadığı ve O’nun dışında hiçbir ilah bulunmadığı da belirtilir.

Ayetel Kürsi’nin Faziletleri

Ayetel Kürsi, birçok fazilete sahip olduğu kabul edilen bir ayettir. Bu ayetin faziletlerinden bazıları şunlardır:

  • Ayetel Kürsi’yi okuyan kişi, Allah’ın korumasına girer ve şeytanın şerrinden uzaklaşır.
  • Ayetel Kürsi’yi okuyan kişi, günahlarından arınır ve sevap kazanır.
  • Ayetel Kürsi’yi okuyan kişi, zorluklarla karşılaştığında Allah’ın yardımına nail olur.
  • Ayetel Kürsi’yi okuyan kişi, ölüm korkusundan kurtulur ve ahirette mutlu olur.

Ayetel Kürsi’nin Okunuşu

Ayetel Kürsi, Arapça olarak şu şekilde okunur:

“Allahü la ilahe illa huve’l-hayyü’l-kayyûm. La te’huzühu sinetün ve la nevm. Lehu ma fi’s-semavati ve ma fi’l-ardı. Menzellezi yeşfeu indehu illa bi-iznihi. Ya’lemü ma beyne eydiyehim ve ma halfehum. Ve la yüحيطune bi-şey’in min ilmihi illa bi-ma şae. Vesia kürsiyyühü’s-semavati ve’l-ardı. Ve la yeüdühu hıfzuhuma. Ve hüve’l-aliyyü’l-azîm.”

Ayetel Kürsi’nin Meali

Ayetel Kürsi’nin meali şu şekildedir:

“Allah’tan başka ilah yoktur. O, diridir, her şeyi ayakta tutandır. O’nu ne bir uyuklama tutar ne de bir uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. İzni olmadan O’nun katında kim şefaat edebilir? Önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar, O’nun ilminden, ancak O’nun dilediği kadarını bilebilirler. O’nun kürsüsü, gökleri ve yeri kaplamıştır. Onları koruyup gözetmek O’na zor gelmez. O, yücedir, büyüktür.”

Ayetel Kürsi ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi