Tekalali Şarkı Sözleri

Tekalalı Şarkı Sözleri: Bir Aşk Hikâyesinin Anlatımı

Tekalalı şarkısı, 2000 yılında yayınlanan ve büyük bir beğeni toplayan bir Türk pop şarkısıdır. Şarkının sözleri, bir aşk hikâyesini anlatmaktadır. Şarkının sözleri, aşkın güzelliğini ve zorluklarını, ayrılığın acısını ve kavuşmanın mutluluğunu dile getirmektedir.

Şarkının Sözleri

Tekalalı, tekalalı,
Gözlerin beni benden aldı.
Bir bakışta vuruldum sana,
Aşkın kalbimi ele geçirdi.

Tekalalı, tekalalı,
Sen benimsin, ben seninim.
Birbirimize aittik,
Sonsuza dek birlikte olacağız.

Ayrılık geldi,
Aramıza girdi.
Sensizlik beni öldürdü,
Yüreğim paramparça oldu.

Kavuştuk sonunda,
Aşkımız yeniden canlandı.
Mutluluk sarmaladı bizi,
Sonsuza dek birlikte olacağız.

Şarkının Konusu

Şarkının konusu, bir aşk hikâyesidir. Şarkıda, iki kişinin birbirlerine aşık olması, ayrılması ve sonunda kavuşması anlatılmaktadır. Şarkının sözleri, aşkın güzelliğini ve zorluklarını, ayrılığın acısını ve kavuşmanın mutluluğunu dile getirmektedir.

Şarkının Yorumu

Tekalalı şarkısı, aşkın güzelliğini ve zorluklarını, ayrılığın acısını ve kavuşmanın mutluluğunu dile getiren bir şarkıdır. Şarkının sözleri, sade ve anlaşılır bir dille yazılmıştır. Şarkının müziği, hareketli ve ritmiktir. Şarkı, dinleyicileri kolayca etkilemektedir.

Şarkının Bestecisi ve Yazarı

Tekalalı şarkısının bestecisi ve yazarı, Türk pop müziğinin önemli isimlerinden biri olan Sezen Aksu’dur. Sezen Aksu, 1954 yılında Denizli’de doğmuştur. 1975 yılında müzik kariyerine başlamıştır. Sezen Aksu, bugüne kadar birçok hit şarkıya imza atmıştır.

Şarkının Klibi

Tekalalı şarkısının klibi, 2000 yılında yayınlanmıştır. Klibin yönetmeni, Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan Mustafa Altıoklar’dır. Klipte, şarkının sözleri ile uyumlu olarak bir aşk hikâyesi anlatılmaktadır. Klip, izleyiciler tarafından büyük beğeni toplamıştır.

Şarkının Ödülleri

Tekalalı şarkısı, 2000 yılında Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde “Yılın Şarkısı” ödülünü kazanmıştır. Şarkı, aynı zamanda birçok radyo istasyonunun listelerinde bir numaraya yükselmiştir.

Şarkının Faydalı Siteleri ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı