Bilal Hancı Feriğim Şarkı Sözleri

Bilal Hancı Feriğim Şarkı Sözleri: Bir Aşk Hikayesinin Müziği

Bilal Hancı Feriğim, Türk halk müziğinin en sevilen şarkılarından biridir. Aşık Veysel tarafından yazılan ve söylenen şarkı, iki gencin arasındaki aşkı anlatır. Şarkı, Veysel’in kendi hayatından esinlenerek yazılmıştır ve ilk olarak 1933 yılında yayınlanmıştır.

Şarkının Konusu

Şarkı, Bilal adlı bir gencin Feri adlı bir kıza olan aşkını anlatır. Bilal, Feri’yi ilk gördüğünde ona aşık olur ve ona olan aşkını dile getirir. Ancak Feri, Bilal’in aşkını karşılıksız bırakır. Bilal, Feri’nin aşkını kazanmak için elinden geleni yapar, ancak Feri’nin kalbini bir türlü kazanamaz.

Şarkının Sözleri

Şarkının sözleri, Bilal’in Feri’ye olan aşkını ve Feri’nin aşkını karşılıksız bırakmasını anlatır. Şarkının sözleri şöyledir:

Bilal Hancı Feriğim,
Gözlerin kara feriğim,
Ben seni çok sevdim,
Sen beni hiç sevmedin.

Ben seni sevdim diye,
Dağlar taşlar deldim,
Sen beni sevmedin diye,
Benim canım yandı.

Ben seni sevdim diye,
Denizleri aştım,
Sen beni sevmedin diye,
Benim kalbim kırıldı.

Ben seni sevdim diye,
Ölümü göze aldım,
Sen beni sevmedin diye,
Benim hayatım bitti.

Şarkının Yorumu

Bilal Hancı Feriğim, aşkın acısını ve umutsuzluğunu anlatan bir şarkıdır. Şarkı, Veysel’in kendi hayatından esinlenerek yazılmıştır ve Veysel’in Feri adlı bir kıza olan aşkını anlatır. Şarkı, Veysel’in Feri’ye olan aşkını ve Feri’nin aşkını karşılıksız bırakmasını anlatır. Şarkı, aşkın acısını ve umutsuzluğunu anlatan bir şarkıdır.

Şarkıyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı