Ben Kolay Ölmem Tiyatro

Ben Kolay Ölmem Tiyatro: Konusu

Ben Kolay Ölmem, Haldun Taner’in yazdığı, ilk kez 1953 yılında sahnelenen bir tiyatro oyunudur. Oyun, ölümle yüzleşen bir adamın hikayesini anlatmaktadır.

Oyunun başkahramanı, 60 yaşındaki emekli bir memur olan Şevket Bey’dir. Şevket Bey, bir gün doktorundan kanser olduğunu ve çok az ömrü kaldığını öğrenir. Bu haber, Şevket Bey’in hayatını altüst eder. Şevket Bey, ölümden korkmaktadır ve yaşamak için her şeyi yapmaya hazırdır.

Şevket Bey, öncelikle doktorlara başvurur. Ancak, doktorlar ona hiçbir tedavi yöntemi öneremezler. Şevket Bey, daha sonra medyumlara ve büyücülere gider. Ancak, bunlar da ona hiçbir fayda sağlamazlar.

Şevket Bey, sonunda ölümle yüzleşmek zorunda kalır. Ölümden korkmaktadır, ancak aynı zamanda ölümü kabullenmeye başlar. Şevket Bey, ölmeden önce ailesiyle ve arkadaşlarıyla vedalaşır. Ayrıca, vasiyetini yazar ve cenazesinin nasıl yapılacağını belirler.

Şevket Bey, sonunda huzur içinde ölür. Ölümü, ailesi ve arkadaşları tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanır. Ancak, Şevket Bey’in ölümü, aynı zamanda bir ders niteliğindedir. Şevket Bey, ölümün kaçınılmaz olduğunu ve ölümden korkmamak gerektiğini öğretir.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi