Bilmem Mi Sözleri

Bilmem Mi Sözleri: Anlamı, Yorumu ve Şarkının Hikayesi

“Bilmem Mi” şarkısı, Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden Sezen Aksu tarafından yazılmış ve seslendirilmiştir. Şarkı, 1991 yılında yayınlanan “Gülümse” albümünde yer almaktadır. “Bilmem Mi” şarkısı, aşkın iniş çıkışlarını ve bir ilişkinin sona ermesinin acısını anlatan duygusal bir şarkıdır.

Şarkının Sözleri

Şarkının sözleri, bir ilişkinin sona ermesinden sonra yaşanan duygusal çalkantıları ve acıyı yansıtmaktadır. Şarkının ilk dizesi, “Bilmem mi, bilmem mi, ne çektiğimi” sözleriyle başlar. Bu dize, şarkının anlatıcısının yaşadığı acıyı ve üzüntüyü vurgulamaktadır.

Şarkının nakarat kısmında, “Aşkım bitti, kalbim kırıldı, dünyam yıkıldı” sözleri yer almaktadır. Bu sözler, bir ilişkinin sona ermesinin yıkıcı etkisini ve kişinin yaşadığı derin acıyı ifade etmektedir.

Şarkının ikinci dizesinde, “Sen gittin, ben kaldım, yapayalnız kaldım” sözleri yer almaktadır. Bu sözler, şarkının anlatıcısının sevgilisinin gidişiyle yaşadığı yalnızlık ve terk edilmişlik duygusunu yansıtmaktadır.

Şarkının üçüncü dizesinde, “Ne yapacağımı bilmiyorum, nereye gideceğimi bilmiyorum” sözleri yer almaktadır. Bu sözler, şarkının anlatıcısının yaşadığı kafa karışıklığını ve belirsizliği ifade etmektedir.

Şarkının Yorumu

“Bilmem Mi” şarkısı, aşkın iniş çıkışlarını ve bir ilişkinin sona ermesinin acısını anlatan duygusal bir şarkıdır. Şarkının sözleri, bir ilişkinin sona ermesinden sonra yaşanan duygusal çalkantıları ve acıyı yansıtmaktadır. Şarkının nakarat kısmında yer alan “Aşkım bitti, kalbim kırıldı, dünyam yıkıldı” sözleri, bir ilişkinin sona ermesinin yıkıcı etkisini ve kişinin yaşadığı derin acıyı ifade etmektedir.

Şarkının ikinci dizesinde yer alan “Sen gittin, ben kaldım, yapayalnız kaldım” sözleri, şarkının anlatıcısının sevgilisinin gidişiyle yaşadığı yalnızlık ve terk edilmişlik duygusunu yansıtmaktadır. Şarkının üçüncü dizesinde yer alan “Ne yapacağımı bilmiyorum, nereye gideceğimi bilmiyorum” sözleri, şarkının anlatıcısının yaşadığı kafa karışıklığını ve belirsizliği ifade etmektedir.

Şarkının Hikayesi

“Bilmem Mi” şarkısı, Sezen Aksu’nun kendi hayatından esinlenerek yazdığı bir şarkıdır. Sezen Aksu, 1990 yılında Ali Engin ile evlenmiş ve 1991 yılında boşanmıştır. “Bilmem Mi” şarkısı, Sezen Aksu’nun Ali Engin ile olan ilişkisinin sona ermesinden sonra yaşadığı duygusal çalkantıları ve acıyı yansıtmaktadır.

İlgili Dosyalar ve Siteler


Yayımlandı

kategorisi