Köpekler Filmi 2011

Köpekler Filmi 2011: Konusu ve İncelemesi

Köpekler, 2011 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Lasse Hallström’ün yaptığı bir aile komedi-drama filmidir. Film, Japon yazar Hiro Arikawa’nın 2009 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Film, profesör Parker Wilson’ın (Richard Gere) köpeği Hachiko’nun (Hachiko) sadık hikayesini anlatıyor.

Parker Wilson, Tokyo’da üniversitede profesörlük yapan bir adamdır. Bir gün, tren istasyonunda terk edilmiş bir köpek yavrusu bulur ve onu evine götürür. Köpeğe Hachiko adını verir ve ikisi arasında güçlü bir bağ oluşur. Hachiko, her gün Parker’ı tren istasyonuna kadar uğurlar ve akşamları onu aynı yerden karşılar.

Bir gün, Parker kalp krizi geçirir ve ölür. Hachiko, Parker’ın ölümünden sonra da her gün tren istasyonuna gitmeye devam eder ve onu beklemeye başlar. Hachiko, 10 yıl boyunca her gün aynı yerde Parker’ı bekler. Bu sadık bekleyişi, onu Japonya’da bir efsane haline getirir.

Köpekler, sadakat, dostluk ve sevgi gibi temaları işleyen dokunaklı bir filmdir. Film, Richard Gere’in etkileyici performansı ve Hachiko’nun sevimliliğiyle öne çıkıyor. Köpekler, 2011 yılında En İyi Film Oscar’ına aday gösterildi ve birçok ödül kazandı.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi