One Of Us Şarkı Sözleri

One of Us

“One of Us” şarkısı, Joan Osborne tarafından yazılan ve seslendirilen bir şarkıdır. Şarkı, 1995 yılında yayınlanan Relish albümünde yer almaktadır. Şarkı, Billboard Hot 100 listesinde 4 numaraya kadar yükselmiş ve Grammy Ödülleri’nde En İyi Kadın Pop Vokal Performansı ödülüne aday gösterilmiştir.

Şarkının Konusu

“One of Us” şarkısı, Tanrı’nın varlığı ve insanlığın Tanrı ile olan ilişkisi hakkındaki soruları ele almaktadır. Şarkıda, Osborne, Tanrı’nın varlığını sorgulamakta ve insanların Tanrı’yı ​​anlamaya çalışırken yaşadıkları zorlukları anlatmaktadır. Şarkının nakaratında, Osborne, “Tanrı’nın bizden biri olduğunu” ve “onun da bizim gibi olduğunu” söylemektedir. Bu sözler, Tanrı’nın insanlara yakın olduğunu ve insanların Tanrı’yı ​​anlamak için kendi deneyimlerine başvurmaları gerektiğini ima etmektedir.

Şarkının Yorumları

“One of Us” şarkısı, yayınlandığı dönemde büyük ilgi görmüş ve birçok yorumcu tarafından yorumlanmıştır. Bazı yorumcular, şarkının Tanrı’nın varlığını sorgulayan ve insanların Tanrı’yı ​​anlamaya çalışırken yaşadıkları zorlukları anlatan bir şarkı olduğunu savunmuşlardır. Diğer yorumcular ise, şarkının Tanrı’nın insanlara yakın olduğunu ve insanların Tanrı’yı ​​anlamak için kendi deneyimlerine başvurmaları gerektiğini anlatan bir şarkı olduğunu savunmuşlardır.

Şarkının Etkisi

“One of Us” şarkısı, yayınlandığı dönemde büyük bir hit olmuş ve birçok insan tarafından beğenilmiştir. Şarkı, Billboard Hot 100 listesinde 4 numaraya kadar yükselmiş ve Grammy Ödülleri’nde En İyi Kadın Pop Vokal Performansı ödülüne aday gösterilmiştir. Şarkı, ayrıca, birçok televizyon programında ve filmde kullanılmıştır.

Şarkıyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı