Only Time Şarkı Sözleri Türkçe

Only Time

Enya’nın 2000 yılında çıkan A Day Without Rain albümünün üçüncü single’ı olan “Only Time”, Enya tarafından yazılmış ve yapımcılığını yapılmıştır. Şarkı, 11 Eylül saldırılarından sonra yazılmış ve kaydedilmiştir. Enya, şarkıyı “umut ve iyileşme şarkısı” olarak tanımlamıştır.

“Only Time”, dünya çapında büyük bir hit olmuştur. Şarkı, ABD Billboard Hot 100 listesinde 10 numaraya, Birleşik Krallık Single Listesi’nde ise 1 numaraya ulaşmıştır. Şarkı, ayrıca birçok ülkede listelerde ilk 10’a girmiştir.

“Only Time”, birçok ödüle layık görülmüştür. Şarkı, 2002 yılında Grammy Ödülleri’nde “En İyi New Age Albümü” ödülünü kazanmıştır. Ayrıca, şarkı aynı yıl Ivor Novello Ödülleri’nde “En İyi Şarkı” ödülünü kazanmıştır.

“Only Time”, birçok film ve televizyon dizisinde kullanılmıştır. Şarkı, 2001 yılında çıkan Pearl Harbor filminde ve 2002 yılında çıkan The Lord of the Rings: The Two Towers filminde kullanılmıştır. Ayrıca, şarkı birçok televizyon dizisinde, örneğin Friends, Grey’s Anatomy ve The Vampire Diaries dizilerinde kullanılmıştır.

“Only Time”, Enya’nın en başarılı şarkılarından biridir. Şarkı, dünya çapında milyonlarca kopya satmıştır ve birçok ödüle layık görülmüştür. “Only Time”, umut ve iyileşme şarkısı olarak birçok kişi tarafından sevilmektedir.

Şarkının Konusu

“Only Time”, 11 Eylül saldırılarından sonra yazılmış ve kaydedilmiştir. Enya, şarkıyı “umut ve iyileşme şarkısı” olarak tanımlamıştır. Şarkının sözleri, saldırılarda hayatını kaybedenleri anıyor ve geleceğe dair umut veriyor.

Şarkının ilk dizesi, “When the night feels my cold, darlin’ you ignite the flames” (Gece soğuğumu hissettiğinde, sevgilim sen alevleri tutuşturuyorsun) şeklindedir. Bu dize, saldırıların karanlığında umut ışığı olan insanları temsil ediyor.

Şarkının nakaratı, “Only time, heal your broken heart” (Sadece zaman, kırık kalbini iyileştirir) şeklindedir. Bu dize, zamanın her yarayı iyileştirebileceğini ve sonunda acının geçeceğini söylüyor.

Şarkının ikinci dizesi, “You know I’d never leave you, in times of trouble we’ll carry on” (Biliyorsun ki seni asla terk etmem, zor zamanlarda devam edeceğiz) şeklindedir. Bu dize, zor zamanlarda bile sevdiklerimizle birlikte olacağımızı ve birlikte üstesinden geleceğimizi söylüyor.

Şarkının son dizesi, “Only time, make us stronger” (Sadece zaman, bizi daha güçlü yapar) şeklindedir. Bu dize, zamanın bizi daha güçlü ve dayanıklı hale getireceğini söylüyor.

Şarkıyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı