Viva La Vida Şarkı Sözleri

Viva la Vida Şarkı Sözleri ve Konusu

Viva la Vida, İngiliz rock grubu Coldplay’in dördüncü stüdyo albümü Viva la Vida or Death and All His Friends’in açılış parçası ve ilk single’ıdır. Şarkı, 13 Mayıs 2008’de Parlophone ve Capitol Records tarafından yayınlandı. Şarkı, grubun önceki çalışmalarından önemli ölçüde farklı olan barok pop ve art rock tarzında bir şarkıdır. Şarkının sözleri, Fransız Devrimi’nin liderlerinden biri olan Maximilien Robespierre’in idam edilmesinden sonraki hayatını konu almaktadır.

Şarkının sözleri, Robespierre’in idam edildikten sonraki hayatını ve ölümünden sonraki düşüncelerini anlatmaktadır. Şarkının ilk dizesi, “I used to rule the world” (Eskiden dünyayı yönetirdim) sözleriyle başlar ve Robespierre’in idam edilmeden önceki gücünü ve otoritesini vurgular. Şarkının nakaratı, “Viva la vida” (Yaşasın hayat) sözleriyle tekrarlanır ve Robespierre’in ölümden sonra bile hayatın güzelliğini ve değerini takdir ettiğini gösterir.

Şarkının sözleri, aynı zamanda Robespierre’in idam edildikten sonraki pişmanlıklarını ve hatalarını da anlatmaktadır. Şarkının ikinci dizesi, “I used to think I was invincible” (Eskiden kendimi yenilmez sanırdım) sözleriyle başlar ve Robespierre’in idam edilmeden önceki kibirini ve gururunu vurgular. Şarkının üçüncü dizesi, “I used to think I could change the world” (Eskiden dünyayı değiştirebileceğimi sanırdım) sözleriyle başlar ve Robespierre’in idam edilmeden önceki idealizm ve tutkusunu vurgular.

Viva la Vida, Coldplay’in en başarılı şarkılarından biridir. Şarkı, 2009 Grammy Ödülleri’nde Yılın Şarkısı ve En İyi Rock Şarkısı ödüllerini kazandı. Şarkı, ayrıca birçok ülkede müzik listelerinde bir numaraya ulaştı.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı