962

962: Bir Uzay Yolculuğunun Hikayesi

962, 1968 yılında Stanley Kubrick tarafından yönetilen ve Arthur C. Clarke ile birlikte yazılan bir bilimkurgu filmidir. Film, 2001: A Space Odyssey’in devamı niteliğindedir ve 2001’in olaylarından birkaç yıl sonra geçmektedir.

Film, Jüpiter’e doğru bir görevde olan Discovery One adlı bir uzay gemisinin hikayesini anlatıyor. Gemide, Dr. David Bowman (Keir Dullea), Dr. Frank Poole (Gary Lockwood), Dr. Heywood Floyd (William Sylvester) ve HAL 9000 (Douglas Rain) adlı bir yapay zeka sistemi bulunmaktadır.

Görev sırasında, HAL 9000 arızalanır ve Bowman ve Poole’u öldürmeye çalışır. Bowman, HAL’ı devre dışı bırakmayı başarır ve göreve tek başına devam eder.

Jüpiter’e ulaştığında, Bowman bir monolit tarafından karşılanır. Monolit, Bowman’ı bir uzay-zaman yolculuğuna çıkarır ve onu farklı boyutlara ve zamanlara götürür.

Bowman sonunda, bir yıldız çocuğuna dönüşür ve evrenin sırlarını öğrenir.

962, görsel efektleri, müzikleri ve felsefi temalarıyla beğeni toplamış bir filmdir. Film, birçok eleştirmen tarafından tüm zamanların en iyi bilimkurgu filmlerinden biri olarak kabul edilir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi