Çiya Bılınde Şarkı Sözleri

Çiya Bılinde Şarkı Sözleri: Bir Aşk Hikâyesinin Anlatımı

Çiya Bılinde, 1975 yılında Ahmet Kaya tarafından yazılan ve bestelenen bir şarkıdır. Şarkı, iki gencin arasındaki aşkı ve ayrılığı konu almaktadır. Şarkının sözleri, Ahmet Kaya’nın şiirsel diliyle bezenmiş olup, aşkın güzelliğini ve acısını aynı anda hissettirir.

Şarkının ilk kıtası, iki gencin tanışmasını ve birbirlerine aşık olmalarını anlatmaktadır. Genç adam, genç kızı ilk gördüğünde, onun güzelliğine vurulur ve ona olan aşkını itiraf eder. Genç kız da, genç adamın aşkına karşılık verir ve ikisi arasında derin bir bağ oluşur.

Şarkının ikinci kıtası, iki gencin ayrılmasını anlatmaktadır. Genç adam, askerlik görevini yapmak üzere uzak bir yere gitmek zorunda kalır. Genç kız, sevdiği adamın gidişine çok üzülür ve onu beklemeye karar verir. Ancak, genç adam askerlik görevinden döndüğünde, genç kızın başka biriyle evlendiğini öğrenir.

Şarkının üçüncü kıtası, genç adamın yaşadığı acıyı ve üzüntüyü anlatmaktadır. Genç adam, sevdiği kadını kaybetmenin acısıyla yanıp tutuşur ve onu geri kazanmak için her şeyi yapmaya çalışır. Ancak, genç kız kararlıdır ve genç adamın aşkına karşılık vermez.

Şarkının dördüncü kıtası, genç adamın yaşadığı acının zamanla azaldığını ve yeni bir hayat kurmaya başladığını anlatmaktadır. Genç adam, yeni bir aşka yelken açar ve mutlu bir hayat sürmeye başlar. Ancak, genç kızın hatırası asla aklından çıkmaz ve onu her zaman özler.

Çiya Bılinde, aşkın güzelliğini ve acısını aynı anda hissettiren bir şarkıdır. Şarkının sözleri, Ahmet Kaya’nın şiirsel diliyle bezenmiş olup, dinleyicileri derinden etkiler. Şarkı, birçok sanatçı tarafından yorumlanmış ve Türk müziğinin klasikleri arasında yer almaktadır.

Çiya Bılinde Şarkı Sözleri

(1. Kıta)
Çiya bılinde bir kız gördüm
Gülüşü güneşe benziyordu
Gözleri yıldızlara benziyordu
Aşık oldum ona ilk görüşte

(2. Kıta)
Askerlik geldi başıma
Ayrıldık birbirimizden
O beni bekleyecekti
Ben de onu bekleyecektim

(3. Kıta)
Askerlikten döndüğümde
Duyduğum haber beni yıktı
O başkasıyla evlenmişti
Dünyam başıma yıkıldı

(4. Kıta)
Acım zamanla azaldı
Yeni bir hayat kurdum kendime
Ama onu hiç unutamadım
Her zaman özledim onu

Çiya Bılinde Şarkısıyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar

  • Çiya Bılinde şarkısının sözleri: https://www.turkceci.com/sarki-sozleri/ahmet-kaya/ciya-bilinde.html
  • Çiya Bılinde şarkısının videosu: https://www.youtube.com/watch?v=8_3_878914Y
  • Çiya Bılinde şarkısının notaları: https://www.musicnotes.com/sheetmusic/mtd.asp?ppn=MN0072230
  • Çiya Bılinde şarkısının gitar akorları: https://www.ultimate-guitar.com/tabs/ahmet_kaya_tabs/ciya_bilinde_crd.htm

Yayımlandı