Adım Farah Hangi Gün Oynuyor

Adım Farah Hangi Gün Oynuyor?

Adım Farah, 2019 yapımı bir Türk dram filmidir. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Mustafa Kotan üstlenmiştir. Başrollerini Farah Zeynep Abdullah, Engin Günaydın, Demet Evgar ve Salih Kalyon paylaşmaktadır. Film, 15 Şubat 2019’da vizyona girmiştir.

Konusu

Film, genç bir kadın olan Farah’ın (Farah Zeynep Abdullah) hikayesini anlatmaktadır. Farah, küçük bir kasabada yaşayan ve ailesiyle birlikte geçinen bir genç kızdır. Ancak bir gün, Farah’ın babası işini kaybeder ve aile büyük bir yoksulluğa düşer. Farah, ailesine yardım etmek için İstanbul’a gitmeye karar verir.

İstanbul’a gelen Farah, bir tekstil fabrikasında iş bulur. Ancak fabrikada çalışırken, Farah’ın başına bir takım kötü olaylar gelir. Farah, işyerinde tacize uğrar ve patronu tarafından kovulur. Farah, işsiz ve parasız kalır ve sokaklarda yaşamaya başlar.

Bir gün, Farah sokakta yürürken bir adamla (Engin Günaydın) tanışır. Adam, Farah’a yardım eder ve onu evine götürür. Farah, adamın evinde kalmaya başlar ve ikisi arasında bir ilişki gelişir. Ancak Farah’ın geçmişi, bu ilişkiyi tehdit etmeye başlar.

Oyuncular

  • Farah Zeynep Abdullah – Farah
  • Engin Günaydın – Adam
  • Demet Evgar – Farah’ın annesi
  • Salih Kalyon – Farah’ın babası
  • Ayça Bingöl – Farah’ın patronu
  • Erkan Can – Farah’ın iş arkadaşı
  • Binnur Kaya – Farah’ın komşusu

Çekimler

Filmin çekimleri İstanbul’da gerçekleştirilmiştir. Çekimler 6 hafta sürmüştür.

Gösterim

Film, 15 Şubat 2019’da vizyona girmiştir. Film, vizyona girdiği hafta 100.000’den fazla kişi tarafından izlenmiştir.

Eleştiriler

Film, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler almıştır. Eleştirmenler, filmin oyunculuklarını, yönetmenliğini ve senaryosunu övmüştür.

Ödüller

Film, 2019 yılında düzenlenen Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü (Farah Zeynep Abdullah) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü (Engin Günaydın) kazanmıştır.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi