All Hang Up In Your Green Eyes Şarkı Sözleri

All Hang Up in Your Green Eyes: Bir Aşk ve Kayıp Hikayesi

“All Hang Up in Your Green Eyes” şarkısı, 1968 yılında İngiliz rock grubu The Kinks tarafından yayınlanan bir şarkıdır. Şarkı, grubun dördüncü stüdyo albümü “The Kinks Are the Village Green Preservation Society”de yer almaktadır. Şarkı, grubun gitaristi ve vokalisti Ray Davies tarafından yazılmıştır.

Şarkı, bir erkeğin sevdiği kadını kaybetmesinin ardından yaşadığı acıyı ve üzüntüyü anlatmaktadır. Şarkının sözleri, erkeğin kadının yeşil gözlerine olan hayranlığını ve onu kaybettikten sonra yaşadığı boşluk hissini anlatmaktadır.

Şarkı, The Kinks’in en sevilen ve en bilinen şarkılarından biridir. Şarkı, birçok sanatçı tarafından coverlanmıştır. Bunlardan bazıları arasında The Byrds, The Everly Brothers ve The Beach Boys yer almaktadır.

Şarkının Konusu

Şarkı, bir erkeğin sevdiği kadını kaybetmesinin ardından yaşadığı acıyı ve üzüntüyü anlatmaktadır. Şarkının sözleri, erkeğin kadının yeşil gözlerine olan hayranlığını ve onu kaybettikten sonra yaşadığı boşluk hissini anlatmaktadır.

Şarkının ilk dizesinde, erkek kadının yeşil gözlerine olan hayranlığını dile getirmektedir. “Your green eyes, they turn me on” (Yeşil gözlerin beni etkiliyor) sözleriyle başlayan şarkı, erkeğin kadının gözlerinin onu nasıl büyülediğini anlatmaktadır.

Şarkının ikinci dizesinde, erkek kadını kaybettikten sonra yaşadığı acıyı ve üzüntüyü anlatmaktadır. “I’m all hung up in your green eyes” (Yeşil gözlerine takılıp kaldım) sözleriyle başlayan şarkı, erkeğin kadını unutamadığını ve onu kaybetmenin acısını hala yaşadığını anlatmaktadır.

Şarkının üçüncü dizesinde, erkek kadına olan sevgisini ve onu geri kazanma arzusunu dile getirmektedir. “I’ll never let you go” (Seni asla bırakmayacağım) sözleriyle başlayan şarkı, erkeğin kadına olan sevgisinin hala güçlü olduğunu ve onu geri kazanmak için her şeyi yapmaya hazır olduğunu anlatmaktadır.

Şarkının dördüncü ve son dizesinde, erkek kadına olan sevgisinin sonsuz olduğunu ve onu asla unutamayacağını dile getirmektedir. “I’ll always love you” (Seni her zaman seveceğim) sözleriyle başlayan şarkı, erkeğin kadına olan sevgisinin asla bitmeyeceğini ve onu her zaman hatırlayacağını anlatmaktadır.

Şarkının Yorumu

“All Hang Up in Your Green Eyes” şarkısı, aşk ve kayıp temalarını işleyen bir şarkıdır. Şarkı, bir erkeğin sevdiği kadını kaybetmesinin ardından yaşadığı acıyı ve üzüntüyü anlatmaktadır. Şarkının sözleri, erkeğin kadının yeşil gözlerine olan hayranlığını ve onu kaybettikten sonra yaşadığı boşluk hissini anlatmaktadır.

Şarkı, aşkın gücünü ve kaybın acısını anlatan dokunaklı bir şarkıdır. Şarkı, birçok kişi tarafından beğenilmiş ve birçok sanatçı tarafından coverlanmıştır.

Şarkıyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı