Ana Beni Bir Zalime Verdiler Şarkı Sözleri

Ana Beni Bir Zalime Verdiler Şarkı Sözleri: Konusu ve Anlatımı

Ana Beni Bir Zalime Verdiler, Türk halk müziğinin en sevilen ve en çok söylenen türkülerinden biridir. Sözleri ve müziği anonim olan türkü, yüzyıllardır Anadolu’da söylenmektedir. Türkü, genç bir kızın zalim bir kocaya verilmesini ve yaşadığı acıları anlatmaktadır.

Türkü, “Ana beni bir zalime verdiler” mısrası ile başlar. Bu mısra, kızın annesinin onu zalim bir kocaya verdiğini ve kızın bu durumdan çok üzgün olduğunu anlatmaktadır. Türküde, kızın kocası “zalim” olarak tanımlanmaktadır. Zalim, acımasız, gaddar ve merhametsiz anlamına gelen bir kelimedir. Kızın kocası, ona karşı çok kötü davranmaktadır. Kızı dövmekte, sövmekte ve aşağılamaktadır. Kız, kocasının zulmünden çok çekmektedir.

Türküde, kızın yaşadığı acılar ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Kız, kocasının zulmünden dolayı geceleri uyumakta zorlanmaktadır. Yemek yiyememekte ve sürekli ağlamaktadır. Kızın saçları ağarmış ve yüzü solmuştur. Kız, artık eski güzelliğini kaybetmiştir.

Türküde, kızın annesi de kızının yaşadığı acılardan dolayı çok üzülmektedir. Annesi, kızına yardım etmek için elinden geleni yapmaktadır. Ancak, kızının kocası çok zalimdir ve annesinin hiçbir sözünü dinlememektedir.

Türkü, kızın ölümünden sonra sona ermektedir. Kız, kocasının zulmüne daha fazla dayanamaz ve ölür. Kızın ölümü, annesi ve diğer yakınları için büyük bir üzüntü kaynağı olur.

Ana Beni Bir Zalime Verdiler türküsü, çok dokunaklı ve hüzünlü bir türküdür. Türkü, genç bir kızın yaşadığı acıları ve annesinin bu acılardan dolayı duyduğu üzüntüyü anlatmaktadır. Türkü, yüzyıllardır Anadolu’da söylenmektedir ve hala günümüzde de çok sevilmektedir.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar

  • Ana Beni Bir Zalime Verdiler türküsünün sözleri ve müziği: https://www.turkuler.com/turku/ana-beni-bir-zalime-verdiler
  • Ana Beni Bir Zalime Verdiler türküsünün hikayesi: https://www.turkuler.com/turku/ana-beni-bir-zalime-verdiler/hikaye
  • Ana Beni Bir Zalime Verdiler türküsünün notaları: https://www.turkuler.com/turku/ana-beni-bir-zalime-verdiler/notalar
  • Ana Beni Bir Zalime Verdiler türküsünün akorları: https://www.turkuler.com/turku/ana-beni-bir-zalime-verdiler/akorlar
  • Ana Beni Bir Zalime Verdiler türküsünün mp3 dosyası: https://www.turkuler.com/turku/ana-beni-bir-zalime-verdiler/mp3

Yayımlandı