Anne Şarkı Sözleri Heijan

Anne Şarkı Sözleri Heijan: Bir Anneye Olan Sevginin ve Şükranın Şiiri

Anne şarkısı, bir annenin çocuğuna olan sevgisini ve çocuğun annesine olan şükranını anlatan bir şiirdir. Bu şiir, annelerin çocukları için yaptıkları fedakarlıkları ve çocukların annelerine olan bağlılıklarını konu alır.

Anne şarkısı, Heijan döneminde (794-1185) yazılmış bir şiirdir. Bu şiir, Japon edebiyatının en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir ve birçok dile çevrilmiştir.

Anne şarkısı, 10 kıtadan oluşmaktadır. Her kıta, annenin çocuğuna olan sevgisini ve çocuğun annesine olan şükranını farklı bir açıdan ele almaktadır.

Birinci kıtada, anne çocuğuna olan sevgisini “güneşin sıcaklığı” ve “ayın ışığı” gibi doğal güzelliklerle karşılaştırmaktadır. Anne, çocuğunu “çiçeklerin açması” ve “kuşların ötmesi” gibi güzel şeylerle özdeşleştirmektedir.

İkinci kıtada, anne çocuğuna olan sevgisini “dağların yüksekliği” ve “denizin derinliği” gibi büyük şeylerle karşılaştırmaktadır. Anne, çocuğunu “dünyanın en değerli şeyi” olarak görmektedir.

Üçüncü kıtada, anne çocuğuna olan sevgisini “yağmurun yağması” ve “rüzgarın esmesi” gibi doğal olaylarla karşılaştırmaktadır. Anne, çocuğunun hayatını “doğal bir döngü” olarak görmektedir.

Dördüncü kıtada, anne çocuğuna olan sevgisini “güneşin doğuşu” ve “batışı” gibi günlük olaylarla karşılaştırmaktadır. Anne, çocuğunun hayatını “bir günün başlangıcı ve sonu” olarak görmektedir.

Beşinci kıtada, anne çocuğuna olan sevgisini “çiçeklerin açması” ve “solması” gibi mevsimsel olaylarla karşılaştırmaktadır. Anne, çocuğunun hayatını “bir mevsimin başlangıcı ve sonu” olarak görmektedir.

Altıncı kıtada, anne çocuğuna olan sevgisini “insanın doğumu” ve “ölümü” gibi yaşam olaylarıyla karşılaştırmaktadır. Anne, çocuğunun hayatını “bir yaşamın başlangıcı ve sonu” olarak görmektedir.

Yedinci kıtada, anne çocuğuna olan sevgisini “dünyanın yaratılışı” ve “yok oluşu” gibi kozmik olaylarla karşılaştırmaktadır. Anne, çocuğunun hayatını “bir evrenin başlangıcı ve sonu” olarak görmektedir.

Sekizinci kıtada, anne çocuğuna olan sevgisini “Tanrı’nın sevgisi” ile karşılaştırmaktadır. Anne, çocuğunun hayatını “Tanrı’nın bir armağanı” olarak görmektedir.

Dokuzuncu kıtada, anne çocuğuna olan sevgisini “kendi hayatı” ile karşılaştırmaktadır. Anne, çocuğunun hayatını “kendi hayatının bir parçası” olarak görmektedir.

Onuncu kıtada, anne çocuğuna olan sevgisini “sonsuzluk” ile karşılaştırmaktadır. Anne, çocuğuna olan sevgisinin “sonsuza dek süreceğini” söylemektedir.

Anne şarkısı, bir annenin çocuğuna olan sevgisini ve çocuğun annesine olan şükranını anlatan çok güzel bir şiirdir. Bu şiir, annelerin çocukları için yaptıkları fedakarlıkları ve çocukların annelerine olan bağlılıklarını konu almaktadır.

Faydalı Siteler:

İlgili Dosyalar:


Yayımlandı