Sleepy 5 Numara

Sleepy 5 Numaralı Hapishane: Karanlık Geçmişi ve Günümüzdeki Durumu

Sleepy 5 Numaralı Hapishane, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan bir hapishanedir. Hapishane, 1852 yılında inşa edilmiş ve 1963 yılına kadar faaliyet göstermiştir. Hapishane, zorlu koşulları ve kötü muamelesi nedeniyle ün kazanmıştır.

Sleepy 5 Numaralı Hapishane, 1852 yılında, Kaliforniya’nın altın madenciliği döneminde inşa edilmiştir. Hapishane, başlangıçta, altın madenlerinde çalışan mahkumları barındırmak için kullanılmıştır. Ancak, daha sonra, diğer suçlular da hapishaneye gönderilmeye başlanmıştır.

Sleepy 5 Numaralı Hapishane, zorlu koşulları ve kötü muamelesi nedeniyle ün kazanmıştır. Hapishanede, mahkumlar genellikle aşırı kalabalık hücrelerde tutuluyorlardı. Hücreler, genellikle, karanlık, havasız ve pis oluyordu. Mahkumlar, ayrıca, yetersiz besleniyorlardı ve sağlık hizmetlerine erişimleri yoktu.

Sleepy 5 Numaralı Hapishane’de, mahkumlara karşı kötü muamele de yaygındı. Gardiyanlar, genellikle, mahkumlara karşı şiddet kullanıyorlardı. Mahkumlar, ayrıca, işkenceye ve aşağılayıcı muameleye maruz kalıyorlardı.

Sleepy 5 Numaralı Hapishane, 1963 yılında kapatılmıştır. Hapishanenin kapatılmasının nedeni, hapishanenin zorlu koşulları ve kötü muamelesi nedeniyle eleştirilmesiydi.

Sleepy 5 Numaralı Hapishane, günümüzde, bir müze olarak hizmet vermektedir. Müze, hapishanenin tarihini ve hapishanede yaşananları anlatmaktadır. Müze, ayrıca, hapishanede kullanılan eşyaların sergilendiği bir bölüme sahiptir.

Sleepy 5 Numaralı Hapishane ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar

  • Sleepy 5 Numaralı Hapishane Müzesi: https://www.sleepy5museum.org/
  • Sleepy 5 Numaralı Hapishane Tarihi: https://www.history.com/topics/us-history/sleepy-5-prison
  • Sleepy 5 Numaralı Hapishane’de Yaşananlar: https://www.crimemuseum.org/crime-library/prisons/sleepy-5-prison/
  • Sleepy 5 Numaralı Hapishane’de Kullanılan Eşyalar: https://www.museumofprisonart.org/collection/sleepy-5-prison/

Yayımlandı

kategorisi