Kahvede Kedi

Kahvede Kedi: Bir Dostluk Hikayesi

Kahvede Kedi, 2018 yılında vizyona giren, yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı, başrollerini Nuri Bilge Ceylan, Haluk Bilginer ve Binnur Kaya’nın paylaştığı bir Türk komedi-drama filmidir. Film, küçük bir kasabada yaşayan ve kahve dükkanı işleten bir adamın, bir gün dükkanına gelen bir kediyle kurduğu dostluğu konu almaktadır.

Film, kasabanın meydanında bulunan kahve dükkanı sahibi Mehmet’in (Nuri Bilge Ceylan) günlük hayatıyla başlar. Mehmet, sabah erkenden dükkanını açar ve müşterilerine kahve servisi yapar. Gün boyunca dükkanında oturur ve müşterileriyle sohbet eder. Akşam olduğunda ise dükkanını kapatır ve evine gider.

Bir gün, Mehmet’in dükkanına bir kedi gelir. Kedi, siyah beyaz tüylü ve çok sevimlidir. Mehmet, kediyi görünce çok sevinir ve onu içeri alır. Kedi, Mehmet’in dükkanında yaşamaya başlar ve Mehmet ona “Kahve” adını verir.

Kahve, çok zeki ve oyuncu bir kedidir. Mehmet’in müşterileri de Kahve’yi çok severler. Kahve, müşterilerin masalarına çıkar ve onlarla oynar. Müşteriler de Kahve’ye yemek ve su verirler.

Mehmet ve Kahve, çok iyi arkadaş olurlar. Mehmet, Kahve’yi çok sever ve ona çok iyi bakar. Kahve de Mehmet’i çok sever ve ona sadıktır.

Bir gün, kasabaya bir yangın çıkar. Yangın, Mehmet’in kahve dükkanına da sıçrar. Mehmet, dükkanını kurtarmak için içeri girer, ancak yangın çok büyüktür ve Mehmet dükkanı kurtaramaz. Mehmet, yangından yaralı olarak kurtulur, ancak Kahve yangında ölür.

Mehmet, Kahve’nin ölümüne çok üzülür. Kahve’yi çok özler ve onu hiç unutamaz. Mehmet, Kahve’nin anısına dükkanını yeniden açar ve dükkanın adını “Kahve’nin Yeri” koyar.

Kahvede Kedi, dostluk, sevgi ve kayıp gibi temaları işleyen dokunaklı bir filmdir. Film, izleyicilere dostluğun ve sevginin önemini hatırlatmaktadır.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi