Ankara Bursa Kaç Km

Ankara Bursa Kaç Km?

Ankara ve Bursa, Türkiye’nin iki büyük şehridir. Ankara, Türkiye’nin başkentidir ve Bursa ise Marmara Bölgesi’nin en büyük şehridir. İki şehir arasında yaklaşık 450 kilometre mesafe vardır. Bu mesafe, kara yoluyla yaklaşık 5 saat 30 dakika, hava yoluyla ise yaklaşık 1 saat 15 dakika sürmektedir.

Ankara Bursa Arası Nasıl Gidilir?

Ankara ve Bursa arasında kara yoluyla gitmek için iki farklı güzergah bulunmaktadır. İlk güzergah, Ankara’dan Eskişehir’e, Eskişehir’den Bursa’ya giden yoldur. Bu güzergahın uzunluğu yaklaşık 450 kilometredir ve yolculuk yaklaşık 5 saat 30 dakika sürmektedir. İkinci güzergah ise, Ankara’dan Bilecik’e, Bilecik’ten Bursa’ya giden yoldur. Bu güzergahın uzunluğu yaklaşık 470 kilometredir ve yolculuk yaklaşık 6 saat sürmektedir.

Ankara ve Bursa arasında hava yoluyla gitmek için ise iki farklı havayolu şirketi hizmet vermektedir. Bu havayolu şirketleri, Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları’dır. Türk Hava Yolları, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Bursa Yenişehir Havalimanı’na günlük olarak direkt uçuşlar düzenlemektedir. Pegasus Hava Yolları ise, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Bursa Yenişehir Havalimanı’na haftalık olarak direkt uçuşlar düzenlemektedir.

Ankara Bursa Arası Mesafe Haritası

Ankara ve Bursa arasındaki mesafeyi gösteren harita aşağıdadır.

Ankara Bursa Arası Mesafe Haritası

Ankara Bursa Arası Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi