Y Ile Hayvan

Y ile Hayvanlar

Y harfiyle başlayan hayvanlar, hayvanlar aleminin çeşitliliğini ve güzelliğini yansıtır. Bu hayvanlar, farklı ortamlarda yaşarlar ve çeşitli beslenme alışkanlıklarına sahiptirler. Bazıları yırtıcıdır, bazıları otçuldur ve bazıları da hem et hem de bitki yerler.

Yaban Domuzu

Yaban domuzu (Sus scrofa), Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika’da bulunan bir memeli türüdür. Domuzgiller familyasının en büyük üyesidir ve ağırlığı 150 kilograma kadar ulaşabilir. Yaban domuzları, ormanlık alanlarda ve çayırlarda yaşarlar ve genellikle geceleri aktiftirler. Otçul hayvanlardır ve bitkiler, meyveler, köknar ve böceklerle beslenirler.

Yılan

Yılanlar (Serpentes), pullu sürüngenler takımının Yılanlar alt takımına ait sürüngenlerdir. 3.500’den fazla türü bulunan yılanlar, dünyanın her yerinde bulunabilirler. Yılanlar, uzun ve ince gövdeleriyle tanınırlar ve bacakları yoktur. Bazı yılan türleri zehirlidir ve avlarını zehirleyerek öldürürler.

Yengeç

Yengeçler (Cancer), on ayaklı kabukluklular sınıfının Yengeçler takımına ait kabukluklulardır. 4.500’den fazla türü bulunan yengeçler, dünyanın her yerinde bulunabilirler. Yengeçler, genellikle denizlerde yaşarlar, ancak bazı türleri tatlı sularda ve hatta karada yaşayabilirler. Yengeçler, çeşitli beslenme alışkanlıklarına sahiptirler ve bitkiler, kabukluklular, balıklar ve diğer küçük hayvanlarla beslenirler.

Yaban Kedisi

Yaban kedisi (Felis silvestris), Avrupa, Asya ve Afrika’da bulunan bir memeli türüdür. Kedigiller familyasının en küçük üyesidir ve ağırlığı 5 kilograma kadar ulaşabilir. Yaban kedileri, ormanlık alanlarda ve çayırlarda yaşarlar ve genellikle geceleri aktiftirler. Etçil hayvanlardır ve küçük memeliler, kuşlar ve sürüngenlerle beslenirler.

Yaban Köpeği

Yaban köpeği (Canis lupus), Kuzey Yarımküre’de bulunan bir memeli türüdür. Köpekler familyasının en büyük üyesidir ve ağırlığı 70 kilograma kadar ulaşabilir. Yaban köpekleri, ormanlık alanlarda, tundralarda ve çayırlarda yaşarlar ve genellikle sürüler halinde avlanırlar. Etçil hayvanlardır ve geyikler, ren geyikleri, yaban domuzları ve tavşanlar gibi büyük memelilerle beslenirler.

Yaban Öküzü

Yaban öküzü (Bos taurus), Avrupa, Asya ve Afrika’da bulunan bir memeli türüdür. Sığırgiller familyasının en büyük üyesidir ve ağırlığı 1.000 kilograma kadar ulaşabilir. Yaban öküzleri, ormanlık alanlarda, çayırlarda ve steplerde yaşarlar ve genellikle sürüler halinde otlarlar. Otçul hayvanlardır ve bitkiler, yapraklar ve dallarla beslenirler.

Yaban Tavşanı

Yaban tavşanı (Oryctolagus cuniculus), Avrupa, Asya ve Afrika’da bulunan bir memeli türüdür. Tavşangiller familyasının en küçük üyesidir ve ağırlığı 2 kilograma kadar ulaşabilir. Yaban tavşanları, ormanlık alanlarda, çayırlarda ve steplerde yaşarlar ve genellikle koloniler halinde yaşarlar. Otçul hayvanlardır ve bitkiler, yapraklar ve dallarla beslenirler.

Yaban Tilkisi

Yaban tilkisi (Vulpes vulpes), Kuzey Yarımküre’de bulunan bir memeli türüdür. Köpekler familyasının en küçük üyesidir ve ağırlığı 10 kilograma kadar ulaşabilir. Yaban tilkileri, ormanlık alanlarda, çayırlarda ve steplerde yaşarlar ve genellikle geceleri aktiftirler. Etçil hayvanlardır ve küçük memeliler, kuşlar ve sürüngenlerle beslenirler.

Yaban Zeytini

Yaban zeytini (Martes foina), Avrupa, Asya ve Afrika’da bulunan bir memeli türüdür. Porsukgiller familyasının en küçük üyesidir ve ağırlığı 2 kilograma kadar ulaşabilir. Yaban zeytini, ormanlık alanlarda ve çayırlarda yaşarlar ve genellikle geceleri aktiftirler. Etçil hayvanlardır ve küçük memeliler, kuşlar ve sürüngenlerle beslenirler.

Yaban Atı

Yaban atı (Equus ferus caballus), Avrupa, Asya ve Afrika’da bulunan bir memeli türüdür. Atgiller familyasının en büyük üyesidir ve ağırlığı 1.000 kilograma kadar ulaşabilir. Yaban atları, ormanlık alanlarda, çayırlarda ve steplerde yaşarlar ve genellikle sürüler halinde otlarlar. Otçul hayvanlardır ve bitkiler, yapraklar ve dallarla beslenirler.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi