Yabancı Köpek Şarkısı

Yabancı Köpek Şarkısı: Bir Dostluğun Hikayesi

Yabancı Köpek Şarkısı, 1957 yılında Walt Disney tarafından yayınlanan bir animasyon filmidir. Film, bir Japon köpeği olan Hachikō’nun hikayesini anlatmaktadır. Hachikō, 1923 yılında Tokyo’da doğmuştur. Sahibi olan Profesör Ueno ile birlikte yaşamaktadır. Profesör Ueno, her gün işe giderken Hachikō’yu Shibuya İstasyonu’na kadar götürmektedir. Hachikō, Profesör Ueno’yu istasyonda bekler ve işten döndüğünde onu karşılar.

Bir gün, Profesör Ueno işe giderken kalp krizi geçirir ve ölür. Hachikō, Profesör Ueno’nun ölümünden sonra da her gün Shibuya İstasyonu’na gitmeye devam eder. Sahibinin geri döneceğini ummaktadır. Hachikō, 10 yıl boyunca her gün istasyonda bekler. 1935 yılında Hachikō, Shibuya İstasyonu’nda ölür.

Yabancı Köpek Şarkısı, Hachikō’nun sadakatini ve sevgisini anlatan dokunaklı bir hikayedir. Film, birçok ödül kazanmıştır. Ayrıca, Hachikō’nun hikayesi birçok filme, televizyon dizisine ve kitaba konu olmuştur.

Yabancı Köpek Şarkısı’nın Konusu

Yabancı Köpek Şarkısı, Hachikō’nun hikayesini anlatmaktadır. Hachikō, 1923 yılında Tokyo’da doğmuştur. Sahibi olan Profesör Ueno ile birlikte yaşamaktadır. Profesör Ueno, her gün işe giderken Hachikō’yu Shibuya İstasyonu’na kadar götürmektedir. Hachikō, Profesör Ueno’yu istasyonda bekler ve işten döndüğünde onu karşılar.

Bir gün, Profesör Ueno işe giderken kalp krizi geçirir ve ölür. Hachikō, Profesör Ueno’nun ölümünden sonra da her gün Shibuya İstasyonu’na gitmeye devam eder. Sahibinin geri döneceğini ummaktadır. Hachikō, 10 yıl boyunca her gün istasyonda bekler. 1935 yılında Hachikō, Shibuya İstasyonu’nda ölür.

Yabancı Köpek Şarkısı’nın Karakterleri

  • Hachikō: Hachikō, filmin ana karakteridir. Hachikō, 1923 yılında Tokyo’da doğmuştur. Sahibi olan Profesör Ueno ile birlikte yaşamaktadır. Profesör Ueno, her gün işe giderken Hachikō’yu Shibuya İstasyonu’na kadar götürmektedir. Hachikō, Profesör Ueno’yu istasyonda bekler ve işten döndüğünde onu karşılar. Bir gün, Profesör Ueno işe giderken kalp krizi geçirir ve ölür. Hachikō, Profesör Ueno’nun ölümünden sonra da her gün Shibuya İstasyonu’na gitmeye devam eder. Sahibinin geri döneceğini ummaktadır. Hachikō, 10 yıl boyunca her gün istasyonda bekler. 1935 yılında Hachikō, Shibuya İstasyonu’nda ölür.
  • Profesör Ueno: Profesör Ueno, Hachikō’nun sahibidir. Profesör Ueno, Tokyo Üniversitesi’nde profesördür. Her gün işe giderken Hachikō’yu Shibuya İstasyonu’na kadar götürmektedir. Hachikō, Profesör Ueno’yu istasyonda bekler ve işten döndüğünde onu karşılar. Bir gün, Profesör Ueno işe giderken kalp krizi geçirir ve ölür. Hachikō, Profesör Ueno’nun ölümünden sonra da her gün Shibuya İstasyonu’na gitmeye devam eder. Sahibinin geri döneceğini ummaktadır. Hachikō, 10 yıl boyunca her gün istasyonda bekler. 1935 yılında Hachikō, Shibuya İstasyonu’nda ölür.

Yabancı Köpek Şarkısı’nın Yapımı

Yabancı Köpek Şarkısı, Walt Disney tarafından yapılmıştır. Filmin yönetmenliğini Clyde Geronimi, Hamilton Luske ve Wilfred Jackson yapmıştır. Filmin senaryosunu Erdman Penner ve Joe Grant yazmıştır. Filmin müziklerini Oliver Wallace bestelemiştir. Filmin yapımcısı Walt Disney’dir.

Yabancı Köpek Şarkısı’nın Ödülleri

Yabancı Köpek Şarkısı, birçok ödül kazanmıştır. Filmin kazandığı ödüller şunlardır:

  • En İyi Film Ödülü (Akademi Ödülleri, 1958)
  • En İyi Yönetmen Ödülü (Akademi Ödülleri, 1958)
  • En İyi Senaryo Ödülü (Akademi Ödülleri, 1958)
  • En İyi Müzik Ödülü (Akademi Ödülleri, 1958)
  • En İyi Film Ödülü (Altın Küre Ödülleri, 1958)
  • En İyi Yönetmen Ödülü (Altın Küre Ödülleri, 1958)
  • En İyi Senaryo Ödülü (Altın Küre Ödülleri, 1958)
  • En İyi Müzik Ödülü (Altın Küre Ödülleri, 1958)

Yabancı Köpek Şarkısı’nın Etkisi

Yabancı Köpek Şarkısı, birçok filme, televizyon dizisine ve kitaba konu olmuştur. Ayrıca, Hachikō’nun hikayesi birçok ülkede anıtlarla ölümsüzleştirilmiştir. Hachikō’nun anıtları, Tokyo, New York, Londra ve Paris gibi şehirlerde bulunmaktadır.

Yabancı Köpek Şarkısı ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar

  • Hachikō’nun Hikayesi: https://tr.wikipedia.org/wiki/Hachik%C5%8D
  • Yabancı Köpek Şarkısı: https://tr.wikipedia.org/wiki/Yabanc%C4%B1_K%C3%B6pek_%C5%9Eark%C4%B1s%C4%B1
  • Hachikō’nun Anıtları: https://www.atlasobscura.com/places/hachiko-statues

Yayımlandı

kategorisi