Caddelerde Rüzgar Çocukça Şarkı Sözleri

Caddelerde Rüzgar Çocukça Şarkı Sözleri: Konusu ve Analizi

“Caddelerde Rüzgar Çocukça” şarkısı, 1987 yılında yayınlanan ve aynı adlı albümün çıkış parçası olan bir Barış Manço şarkısıdır. Şarkı, çocukluğun masumiyetini, özgürlüğünü ve hayal gücünü konu almaktadır.

Şarkının sözleri, çocukların sokaklarda oynadıkları, şarkı söyledikleri ve hayaller kurdukları bir dünyayı anlatmaktadır. Şarkıda, çocukların dünyasının yetişkinlerin dünyasından çok farklı olduğu ve çocukların dünyasında her şeyin mümkün olduğu vurgulanmaktadır.

Şarkının nakaratında, “Caddelerde rüzgar çocukça / Sokaklarda şarkılar uçuyor / Çocuklar oynuyor, gülüyor / Hayaller kuruyorlar” dizeleri yer almaktadır. Bu dizeler, çocukluğun masumiyetini ve özgürlüğünü vurgulamaktadır.

Şarkının ikinci kıtasında, çocukların hayallerinin sınır tanımadığı anlatılmaktadır. Şarkıda, çocukların uzaya uçtukları, denizlerde yelken açtıkları ve dünyayı gezdikleri hayaller kurdukları anlatılmaktadır.

Şarkının üçüncü kıtasında, çocukların dünyasının yetişkinlerin dünyasından çok farklı olduğu vurgulanmaktadır. Şarkıda, yetişkinlerin dünyasının karmaşık ve sıkıcı olduğu, çocukların dünyasının ise basit ve eğlenceli olduğu anlatılmaktadır.

Şarkının sonunda, “Caddelerde rüzgar çocukça / Sokaklarda şarkılar uçuyor / Çocuklar oynuyor, gülüyor / Hayaller kuruyorlar” dizeleri tekrarlanmaktadır. Bu dizeler, çocukluğun masumiyetini ve özgürlüğünü vurgulamaktadır.

“Caddelerde Rüzgar Çocukça” şarkısı, çocukluğun masumiyetini, özgürlüğünü ve hayal gücünü konu alan bir şarkıdır. Şarkı, çocukların dünyasının yetişkinlerin dünyasından çok farklı olduğu ve çocukların dünyasında her şeyin mümkün olduğu vurgulanmaktadır.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı