Childsplay Derm Şarkı Sözleri

Çocuk Oyunu Derm Şarkı Sözleri: Bir Çocukluk Masumiyetinin ve Kaybının Hikayesi

Çocuk Oyunu Derm, Türk rock grubu Duman’ın 2002 yılında çıkardığı Eski Köprünün Altında albümünde yer alan bir şarkıdır. Şarkı, çocukluğun masumiyetini ve kaybını konu alır ve Duman’ın en sevilen şarkılarından biridir.

Şarkının sözleri, çocukluğun güzelliğini ve saflığını anlatan imgelerle doludur. Şarkının başlangıcında, anlatıcı çocukluğunun geçtiği mahalleyi ve arkadaşlarını anlatır. “Çocuk oyunları oynardık sokaklarda / Her şey ne kadar da güzeldi” dizeleri, çocukluğun masumiyetini ve kaygısızlığını vurgular.

Ancak şarkının ilerleyen bölümlerinde, anlatıcı çocukluğunun sona erdiğini ve yetişkinliğin zorluklarıyla yüzleşmek zorunda kaldığını anlatır. “Büyüdük ve hayat bizi değiştirdi / Her şey ne kadar da zorlaştı” dizeleri, yetişkinliğin getirdiği sorumlulukları ve zorlukları vurgular.

Şarkının sonunda, anlatıcı çocukluğuna geri dönmek istediğini ve masumiyetini yeniden yaşamak istediğini söyler. “Çocuk oyunları oynardık sokaklarda / Her şey ne kadar da güzeldi” dizeleri, şarkının başlangıcındaki dizelerle aynıdır ve bu, anlatıcının çocukluğuna olan özlemini vurgular.

Çocuk Oyunu Derm, çocukluğun masumiyetini ve kaybını konu alan dokunaklı bir şarkıdır. Şarkı, Duman’ın en sevilen şarkılarından biridir ve birçok kişi tarafından beğenilmektedir.

Çocuk Oyunu Derm Şarkı Sözleri

Çocuk oyunları oynardık sokaklarda
Her şey ne kadar da güzeldi
Arkadaşlarımızla gülerdik hep
Ne kadar da mutluyduk

Büyüdük ve hayat bizi değiştirdi
Her şey ne kadar da zorlaştı
Sorumluluklar geldi üzerimize
Ne kadar da yorulduk

Çocukluğumu özlüyorum
Masumiyetimi özlüyorum
Kaygısızlığımı özlüyorum
Ne kadar da mutluydum

Çocuk oyunları oynardık sokaklarda
Her şey ne kadar da güzeldi
Arkadaşlarımızla gülerdik hep
Ne kadar da mutluyduk

Geri dönmek istiyorum çocukluğuma
Masumiyetimi yeniden yaşamak istiyorum
Kaygısızlığımı yeniden yaşamak istiyorum
Ne kadar da mutlu olmak istiyorum

Çocuk Oyunu Derm Şarkısıyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı