Benim Adım Asım Mavzer

Benim Adım Asım Mavzer: Konusu ve İncelemesi

Benim Adım Asım Mavzer, 2022 yılında vizyona giren bir Türk aksiyon filmidir. Filmin yönetmenliğini Can Ulkay üstlenirken, senaryosunu ise Can Ulkay ve Ercan Uğur yazmıştır. Filmin başrollerinde Çağatay Ulusoy, Okan Yalabık, Ayça Ayşin Turan ve Salih Kalyon yer almaktadır.

Film, 1970’li yıllarda İstanbul’da geçmektedir. Asım Mavzer (Çağatay Ulusoy), genç ve yetenekli bir polis memurudur. Asım, bir gün şehrin en büyük suç örgütlerinden birinin lideri olan Rıza Baba (Okan Yalabık) tarafından kaçırılır. Rıza Baba, Asım’a bir teklifte bulunur: Ya örgütüne katılacak ya da ölecektir. Asım, örgütün teklifini reddeder ve kaçmayı başarır.

Asım, kaçtıktan sonra örgütün peşine düşer. Örgütün faaliyetlerini araştırmaya başlayan Asım, örgütün şehrin en büyük şirketlerinden biriyle işbirliği yaptığını öğrenir. Asım, örgütü çökertmek için bu şirketi hedef almaya karar verir.

Asım, şirketin başkanı olan Aylin (Ayça Ayşin Turan) ile yakınlaşır ve şirketin içine sızmayı başarır. Asım, şirketin örgütün faaliyetlerine nasıl destek verdiğini araştırmaya başlar. Asım, araştırmaları sırasında örgütün lideri Rıza Baba’nın aslında bir polis memuru olduğunu öğrenir.

Asım, Rıza Baba’nın gerçek kimliğini ortaya çıkarmak için harekete geçer. Asım, Rıza Baba’yı yakalamayı başarır ve onu polise teslim eder. Rıza Baba’nın yakalanmasıyla birlikte örgüt çökertilir.

Benim Adım Asım Mavzer, aksiyon dolu ve sürükleyici bir filmdir. Film, 1970’li yılların İstanbul’unu başarılı bir şekilde yansıtmıştır. Filmin oyuncuları da rollerini başarılı bir şekilde canlandırmışlardır.

Filmin Konusuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi