Recep Kedi

Recep Kedi: Bir Türk Halk Hikâyesi

Recep Kedi, Türk halk edebiyatının en sevilen hikâyelerinden biridir. Hikâye, bir kedi ve bir adam arasındaki dostluğu anlatmaktadır. Kedi, adamın hayatını kurtarır ve adam da kediye minnettarlığını göstermek için onu evine alır. Kedi ve adam, uzun yıllar boyunca mutlu bir şekilde birlikte yaşarlar.

Hikâye, bir köyde yaşayan Recep adında bir adamla başlar. Recep, çok fakir bir adamdır ve geçimini zorlukla sağlamaktadır. Bir gün, Recep ormanda odun toplarken bir kedi görür. Kedi, çok zayıf ve açtır. Recep, kediye acır ve onu evine götürür. Kedi, Recep’in evinde kısa sürede iyileşir ve Recep’e çok bağlanır.

Bir gece, Recep’in evi yanar. Recep, yangından zorlukla kurtulur, ancak tüm eşyalarını kaybeder. Kedi, yangından sonra Recep’in yanından ayrılmaz ve ona destek olur. Recep, kediye olan minnettarlığını göstermek için ona “Recep Kedi” adını verir.

Recep Kedi ve Recep, uzun yıllar boyunca mutlu bir şekilde birlikte yaşarlar. Kedi, Recep’in en yakın arkadaşıdır ve onu her zaman korur. Bir gün, Recep hastalanır ve ölür. Kedi, Recep’in ölümünden sonra çok üzülür ve onun mezarının başında ölür.

Recep Kedi, dostluk ve sadakatin önemini anlatan bir hikâyedir. Hikâye, bize dostlarımızın her zaman yanımızda olacağını ve bize destek olacağını öğretir.

Recep Kedi ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi