Hizbul Bahr Duası Arapça

Hizbul Bahr Duası Arapça: Konusu ve Faydaları

Hizbul Bahr Duası, deniz yolculuğuna çıkanların korunması için okunan bir duadır. Dua, Hz. Peygamber (s.a.v.) tarafından deniz yolculuğuna çıkacak olan Hz. Ali (r.a.)’ye öğretilmiştir. Dua, deniz yolculuğunda karşılaşılabilecek tehlikelerden korunmak, yolculuğun güvenli ve rahat geçmesi için okunur.

Hizbul Bahr Duası, Arapça olarak okunur. Duanın Türkçe meali şöyledir:

“Bismillahirrahmanirrahim. Elhamdülillahillezi halakas semavati vel arda ve cealezzulumati ven nur. Summellezine keferu bi rabbihim ya’dilune. Ellezine hamelu’l arşa ve men havlehu yusebbihu bi hamdi rabbihim ve yü’minune bihi ve yestagfirune lillezine amenu. Rabbena vesi’te külle şey’in rahmeten ve ilmen fağfir lillezine tabu ve ittebe’u sebîlek ve kınhim azabel cahim. Ve edhilehum cennatil me’va elleti veadtehum ve men salah min aba’ihim ve ezvacim ve zurriyyatihim. İnneke entel azizül hakim. Ve kına azabel cahim. Rabbena ve edhilel cennete ve men aslahna min aba’ina ve ezvacina ve zurriyyatina. İnneke entel azizül hakim. Rabbena ve ati’na ma ve’adtena ala rusulike ve la tuhnina yevmel kıyameh. İnneke la tuhlifül mi’ad. Ve kına azabel cahim. Rabbena ve la tu’ahızna in nesina ev ahta’na. Rabbena ve la tahmil aleynana ısran kema hameltehü alellezine min kablina. Rabbena ve la tuhammilna ma la takatil bihi ve’fü anna ve’ğfir لنا وارhamna. Ente mevlana fensurna alel kavmil kafirin. Ve sallallahu ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim.”

Hizbul Bahr Duası, deniz yolculuğuna çıkmadan önce okunur. Dua, yolculuğun güvenli ve rahat geçmesi için okunur. Dua, ayrıca, deniz yolculuğunda karşılaşılabilecek tehlikelerden korunmak için de okunur.

Hizbul Bahr Duası, birçok faydaya sahiptir. Duanın faydaları şunlardır:

  • Deniz yolculuğunda karşılaşılabilecek tehlikelerden korunmak
  • Yolculuğun güvenli ve rahat geçmesi
  • Deniz tutmasının önlenmesi
  • Geminin batmasını önlemek
  • Denizde kaybolmaktan korunmak
  • Denizde boğulmaktan korunmak
  • Denizde saldırıya uğramaktan korunmak
  • Denizde hastalıklara yakalanmaktan korunmak
  • Denizde ölümden korunmak

Hizbul Bahr Duası, deniz yolculuğuna çıkacak olan herkesin okuması gereken bir duadır. Dua, yolculuğun güvenli ve rahat geçmesi için önemlidir. Dua, ayrıca, deniz yolculuğunda karşılaşılabilecek tehlikelerden korunmak için de önemlidir.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi