Eiffel 65 Blue Şarkı Sözleri

Eiffel 65 – Blue: Şarkı Sözleri ve Konusu

Eiffel 65’in 1999 yılında yayınlanan “Blue (Da Ba Dee)” şarkısı, grubun en büyük hitlerinden biridir ve dünya çapında milyonlarca kopya satmıştır. Şarkı, basit ama akılda kalıcı melodisi ve sözleriyle dikkat çekmektedir.

Şarkının sözleri, bir kişinin mavi bir dünyada yaşadığını ve bu dünyada her şeyin mavi olduğunu anlatmaktadır. Kişi, mavi gökyüzü, mavi deniz ve mavi ağaçlar görmektedir. Ayrıca, mavi bir araba kullanmakta ve mavi bir evde yaşamaktadır.

Şarkının nakaratında, kişi “Da ba dee da ba daa” diye şarkı söylemektedir. Bu sözler, şarkının en akılda kalıcı kısmıdır ve birçok kişi tarafından ezberlenmiştir.

“Blue (Da Ba Dee)” şarkısı, birçok farklı şekilde yorumlanmıştır. Bazı insanlar, şarkının depresyon veya melankoli gibi olumsuz duyguları anlattığını düşünmektedir. Diğerleri ise, şarkının sadece eğlenceli ve neşeli bir şarkı olduğunu düşünmektedir.

Şarkının söz yazarı Maurizio Lobina, şarkının aslında bir aşk şarkısı olduğunu söylemiştir. Lobina, şarkıyı yazarken, mavi rengin aşkın rengini temsil ettiğini düşünmüştür.

“Blue (Da Ba Dee)” şarkısı, birçok farklı ülkede bir numaralı hit olmuştur. Şarkı, İtalya, Fransa, Almanya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde zirveye ulaşmıştır.

Şarkı, birçok ödül de kazanmıştır. “Blue (Da Ba Dee)”, 2000 yılında “En İyi Dans Şarkısı” dalında Grammy Ödülü’ne aday gösterilmiştir. Ayrıca, şarkı 2000 yılında “En İyi Uluslararası Şarkı” dalında Brit Ödülü’nü kazanmıştır.

“Blue (Da Ba Dee)” şarkısı, birçok farklı sanatçı tarafından coverlanmıştır. Şarkıyı coverlayan sanatçılar arasında Scooter, Cascada, Basshunter ve Pitbull gibi isimler yer almaktadır.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı