Ekin Ektim Çöllere Şarkı Sözleri

Ekin Ektim Çöllere Şarkı Sözleri: Bir Umut ve Mücadele Öyküsü

Ekin Ektim Çöllere, Ahmet Kaya’nın 1985 yılında çıkardığı albümünde yer alan ve bugün hala en sevilen şarkılarından biri olan bir şarkıdır. Şarkı, çölde ekin ekmeye çalışan bir adamın hikayesini anlatır. Adam, çölün zorlu koşullarına rağmen yılmadan çalışır ve sonunda ekinlerini yetiştirmeyi başarır. Şarkı, umut ve mücadele temasını işler ve dinleyicilere zorluklar karşısında yılmamaları gerektiği mesajını verir.

Şarkı Sözleri

Ekin ektim çöllere
Su verdim gözyaşlarımla
Güneş yaktı kavurdu
Rüzgar esti savurdu

Ama ben yılmadım
Çalıştım didindim
Ekinlerim büyüdü
Meyveler verdi

Şimdi çölüm bir bahçe
Yeşillikler içinde
Kuşlar ötüşüyor
Çocuklar oynuyor

Benim emeklerim boşa gitmedi
Çölüm bir cennete dönüştü
Ben de mutlu oldum
Çünkü umudumu kaybetmedim

Konusu

Ekin Ektim Çöllere şarkısı, çölde ekin ekmeye çalışan bir adamın hikayesini anlatır. Adam, çölün zorlu koşullarına rağmen yılmadan çalışır ve sonunda ekinlerini yetiştirmeyi başarır. Şarkı, umut ve mücadele temasını işler ve dinleyicilere zorluklar karşısında yılmamaları gerektiği mesajını verir.

Şarkının Anlattığı Hikaye

Şarkının başında, adam çölde ekin ekmeye çalışmaktadır. Çölün zorlu koşulları nedeniyle ekinler büyümekte zorlanır. Güneş ekinleri yakar, rüzgar savurur. Ancak adam yılmaz ve çalışmaya devam eder.

Şarkının ortasında, adamın emekleri sonuç vermeye başlar. Ekinler büyümeye ve meyve vermeye başlar. Adamın çölü bir bahçeye dönüşür. Kuşlar ötüşür, çocuklar oynar. Adam mutlu olur, çünkü umudunu kaybetmemiştir.

Şarkının sonunda, adamın çölü bir cennete dönüşmüştür. Adam da mutlu bir şekilde yaşamaktadır. Şarkı, umudun ve mücadelenin gücünü vurgular.

Şarkının Mesajı

Ekin Ektim Çöllere şarkısı, dinleyicilere zorluklar karşısında yılmamaları gerektiği mesajını verir. Şarkı, umudun ve mücadelenin gücünü vurgular. Şarkı, zorluklar karşısında yılmayanların sonunda başarıya ulaşacaklarını söyler.

Şarkının Yorumu

Ekin Ektim Çöllere şarkısı, umut ve mücadele temasını işleyen güzel bir şarkıdır. Şarkı, dinleyicilere zorluklar karşısında yılmamaları gerektiği mesajını verir. Şarkı, umudun ve mücadelenin gücünü vurgular. Şarkı, zorluklar karşısında yılmayanların sonunda başarıya ulaşacaklarını söyler.

Şarkıyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı