El Marginal Por Sara Hebe Şarkı Sözleri

El Marginal por Sara Hebe: Şarkı Sözleri ve Konusu

“El Marginal” Arjantinli şarkıcı-söz yazarı Sara Hebe’nin 2018 yılında yayınlanan bir şarkısıdır. Şarkı, yoksulluk, suç ve hapishane sistemi gibi konuları ele almaktadır. Şarkı sözleri, yoksulluk içinde büyüyen ve suç dünyasına sürüklenen bir gencin hikayesini anlatmaktadır. Şarkı, yoksulluğun ve suçun birbiriyle nasıl bağlantılı olduğunu ve hapishane sisteminin bu döngüyü nasıl sürdürdüğünü vurgulamaktadır.

Şarkı Sözleri

(1. Dize)
En el barrio donde crecí
La pobreza era ley
No había oportunidades
Sólo violencia y dolor

(Koro)
El marginal, el olvidado
El que vive en la oscuridad
El que nadie quiere ver
El que no tiene voz

(2. Dize)
Crecí en la calle
Aprendí a sobrevivir
Robaba para comer
Y luchaba para vivir

(Koro)
El marginal, el olvidado
El que vive en la oscuridad
El que nadie quiere ver
El que no tiene voz

(Köprü)
Me arrestaron cuando tenía 16 años
Me condenaron a 10 años de prisión
En la cárcel, vi lo peor de la humanidad
Pero también conocí a personas que me ayudaron a cambiar

(Koro)
El marginal, el olvidado
El que vive en la oscuridad
El que nadie quiere ver
El que no tiene voz

(Çıkış)
Salí de la cárcel hace un año
Estoy tratando de reconstruir mi vida
Pero es difícil
El mundo no es fácil para los marginales

Konusu

“El Marginal” şarkısı, yoksulluk, suç ve hapishane sistemi gibi konuları ele almaktadır. Şarkı sözleri, yoksulluk içinde büyüyen ve suç dünyasına sürüklenen bir gencin hikayesini anlatmaktadır. Şarkı, yoksulluğun ve suçun birbiriyle nasıl bağlantılı olduğunu ve hapishane sisteminin bu döngüyü nasıl sürdürdüğünü vurgulamaktadır.

Şarkının başlığı olan “El Marginal”, İspanyolca’da “marjinal” anlamına gelmektedir. Marjinal, toplumun geri kalanından dışlanmış veya ayrılmış kişi veya grup anlamına gelir. Şarkıda anlatılan genç, yoksulluk ve suç nedeniyle toplumdan dışlanmış bir marjinaldir.

Şarkının sözleri, gencin yoksulluk içinde büyümesini ve suç dünyasına sürüklenmesini ayrıntılı bir şekilde anlatmaktadır. Genç, yoksul bir mahallede büyümüştür ve hiçbir fırsatı yoktur. Tek gördüğü şey şiddet ve acıdır. Genç, hayatta kalmak için hırsızlık yapmaya başlar ve sonunda tutuklanarak hapse girer.

Hapishanede genç, insanlığın en kötü yüzünü görür. Ancak aynı zamanda ona yardım eden ve hayatını değiştirmesine yardımcı olan insanlarla da tanışır. Genç, hapisten çıktıktan sonra hayatını yeniden kurmaya çalışır, ancak bu kolay değildir. Dünya, marginaller için kolay bir yer değildir.

İlgili Dosyalar ve Siteler


Yayımlandı