3.Sınıf Yağ Satarım Bal Satarım Dinleme Metni

3. Sınıf Yağ Satırım Bal Satırım Dinleme Metni: Konusu ve Faydalı Kaynaklar

  1. Sınıf Yağ Satırım Bal Satırım dinleme metni, bir çocuğun yağ ve bal satarak geçimini sağlamaya çalıştığı hikayesini anlatan bir metindir. Metin, çocuğun karşılaştığı zorlukları ve yaşadığı maceraları konu almaktadır.

Konusu

Hikaye, küçük bir köyde yaşayan Ahmet adlı bir çocuğun hikayesidir. Ahmet’in ailesi çok fakirdir ve Ahmet geçimini sağlamak için yağ ve bal satmaktadır. Ahmet, her gün sabah erkenden kalkıp yağ ve balını alarak köyün sokaklarında dolaşmaya başlar. Yağ ve balını satmaya çalışırken birçok zorlukla karşılaşır. Bazen yağ ve balını satamaz, bazen de müşterileri tarafından kandırılır. Ancak Ahmet, yılmadan çalışmaya devam eder.

Bir gün, Ahmet köyün meydanında yağ ve balını satarken bir tüccar görür. Tüccar, Ahmet’in yağ ve balını çok beğenir ve hepsini satın almak ister. Ahmet, tüccarın teklifini kabul eder ve yağ ve balını tüccara satar. Tüccar, Ahmet’e çok para verir ve Ahmet çok mutlu olur.

Ahmet, kazandığı parayla ailesine yeni bir ev yaptırır ve onlara yeni eşyalar alır. Ahmet’in ailesi çok mutlu olur ve Ahmet’e teşekkür ederler. Ahmet, artık geçimini rahatlıkla sağlayabilmektedir ve çok mutlu bir hayat yaşamaktadır.

Faydalı Kaynaklar


Yayımlandı

kategorisi