Cs Go Cfg Nereye Atılır

CS:GO CFG Nereye Atılır?

CS:GO, dünyanın en popüler çok oyunculu nişancı oyunlarından biridir. Oyun, Valve Corporation tarafından geliştirilmiş ve 2012 yılında piyasaya sürülmüştür. CS:GO, oyuncuların iki takıma ayrılarak birbirleriyle savaştığı bir oyundur. Oyunun amacı, rakip takımın tüm oyuncularını öldürmek veya bomba yerleştirmek ve patlatmaktır.

CS:GO, oyunculara çeşitli özelleştirme seçenekleri sunar. Bu seçeneklerden biri de CFG dosyalarıdır. CFG dosyaları, oyunun ayarlarını saklayan metin dosyalarıdır. Oyuncular, CFG dosyalarını düzenleyerek oyunun ayarlarını değiştirebilirler.

CS:GO’da CFG dosyaları genellikle iki farklı yere atılır:

  • Steam dizini: Steam dizini, Steam’in kurulu olduğu dizindir. Genellikle, Steam dizini “C:\Program Files (x86)\Steam” adresinde bulunur.
  • Oyun dizini: Oyun dizini, CS:GO’nun kurulu olduğu dizindir. Genellikle, oyun dizini “C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive” adresinde bulunur.

CFG dosyalarını atmanız gereken yer, kullandığınız işletim sistemine bağlıdır.

  • Windows: CFG dosyalarını “C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\cfg” dizinine atmalısınız.
  • Mac: CFG dosyalarını “~/Library/Application Support/Steam/steamapps/common/Counter-Strike Global Offensive/csgo/cfg” dizinine atmalısınız.
  • Linux: CFG dosyalarını “~/.steam/steam/steamapps/common/Counter-Strike Global Offensive/csgo/cfg” dizinine atmalısınız.

CFG dosyalarını doğru yere attıktan sonra, oyunu başlatabilir ve ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Ayarlarınızı değiştirmek için, konsolu açmanız ve “exec cfg_dosyası_adı” komutunu girmeniz gerekir. Örneğin, “cfg_ayarlar.cfg” adlı bir CFG dosyası kullanıyorsanız, konsola “exec cfg_ayarlar.cfg” komutunu girmeniz gerekir.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi