Süper Lig’De 2. Olan Takım Nereye Gidiyor

Süper Lig’de 2. Olan Takım Nereye Gidiyor?

Süper Lig, Türkiye’nin en üst düzey futbol ligi olup, 18 takımın mücadele ettiği bir ligdir. Ligin şampiyonu, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak katılırken, 2. ve 3. sıradaki takımlar ise UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılırlar. 4. sıradaki takım ise UEFA Avrupa Ligi’ne direkt olarak katılır.

Süper Lig’de 2. olan takım, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılır. Elemelerde başarılı olması durumunda, Şampiyonlar Ligi grup aşamasına yükselir. Grup aşamasında başarılı olması durumunda ise, Şampiyonlar Ligi’nin son 16 turuna yükselir. Son 16 turunda başarılı olması durumunda ise, Şampiyonlar Ligi’nin çeyrek finaline yükselir. Çeyrek finalde başarılı olması durumunda ise, Şampiyonlar Ligi’nin yarı finaline yükselir. Yarı finalde başarılı olması durumunda ise, Şampiyonlar Ligi’nin finaline yükselir. Finalde başarılı olması durumunda ise, Şampiyonlar Ligi’ni kazanır.

Süper Lig’de 2. olan takım, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmanın yanı sıra, Türkiye Kupası’na da katılır. Türkiye Kupası, Türkiye’nin en önemli kupa organizasyonudur. Türkiye Kupası’nın şampiyonu, UEFA Avrupa Ligi’ne direkt olarak katılır.

Süper Lig’de 2. olan takım, ayrıca, Süper Kupa’ya da katılır. Süper Kupa, Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonunun karşı karşıya geldiği bir maçtır. Süper Kupa’nın şampiyonu, Türkiye’nin en önemli kupalarından birini kazanmış olur.

Faydalı Siteler:

İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi