God Of War Oynama Sırası

God of War Serisi: Oynanma Sırası ve Konu Özeti

God of War, Santa Monica Studio tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera video oyunu serisidir. Seri, Yunan mitolojisinden esinlenmiştir ve ana karakteri Kratos’un, ailesinin ölümünden sorumlu olan savaş tanrısı Ares’e karşı intikam arayışını konu alır.

Seri, 2005 yılında PlayStation 2 için piyasaya sürülen God of War ile başladı ve o zamandan beri PlayStation 3, PlayStation 4 ve PlayStation 5 için birden fazla devam oyunu ve yan ürün yayınlandı. God of War serisi, eleştirmenlerce beğenildi ve dünya çapında 51 milyondan fazla kopya sattı.

Oynanma Sırası

God of War serisini kronolojik sırayla oynamak, hikayeyi en iyi şekilde anlamanızı sağlayacaktır. İşte önerilen oynanma sırası:

  1. God of War: Ascension (2013)
  2. God of War: Chains of Olympus (2008)
  3. God of War (2005)
  4. God of War: Ghost of Sparta (2010)
  5. God of War II (2007)
  6. God of War III (2010)
  7. God of War (2018)
  8. God of War Ragnarök (2022)

Konu Özeti

God of War: Ascension

Serinin ön bölümü olan Ascension, Kratos’un Ares’e hizmet ettiği ve ailesini öldürdüğü zamana odaklanıyor. Kratos, Ares’in kontrolünden kurtulmak ve ailesinin intikamını almak için bir yol bulmaya çalışır.

God of War: Chains of Olympus

Chains of Olympus, Ascension’dan önce geçen bir yan üründür. Kratos, Güneş Tanrısı Helios’un kızını kurtarmak için bir göreve çıkar.

God of War

Orijinal God of War oyunu, Kratos’un Ares’e karşı intikam arayışını konu alıyor. Kratos, Pandora’nın Kutusu’nu bulmak ve Ares’i yenmek için Yunanistan’ı dolaşır.

God of War: Ghost of Sparta

Ghost of Sparta, God of War ve God of War II arasında geçen bir yan üründür. Kratos, kayıp kardeşi Deimos’u bulmak için Sparta’ya döner.

God of War II

God of War II, Kratos’un Ares’i yendikten sonraki hikayesini anlatıyor. Kratos, Kader Tanrıçaları’na meydan okur ve kaderini değiştirmeye çalışır.

God of War III

God of War III, serinin doruk noktasıdır. Kratos, Olimpos Dağı’na çıkar ve tanrıları yenerek intikamını tamamlar.

God of War (2018)

2018’de yeniden başlatılan God of War, Kratos’un Yunanistan’dan İskandinavya’ya taşındığı ve oğlu Atreus ile yeni bir hayat kurduğu zamana odaklanıyor.

God of War Ragnarök

Ragnarök, 2018’deki God of War’un devam oyunudur. Kratos ve Atreus, Ragnarök kehanetini durdurmak ve dünyanın sonunu önlemek için bir yolculuğa çıkarlar.

Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi