Bal Ligi Eşleşmeleri 2020

2020 Bal Ligi Eşleşmeleri

2020 Bal Ligi sezonu, 2020 yılının Mart ayında başladı ve Kasım ayında sona erdi. Sezon boyunca 32 takım, 17 haftalık normal sezon programında toplam 256 maç oynadı. Normal sezonun ardından, her konferanstan altı takım olmak üzere toplam 12 takım play-off’lara katıldı. Play-off’lar, 9 Ocak 2021 tarihinde başladı ve 7 Şubat 2021 tarihinde sona erdi. Super Bowl LV, 7 Şubat 2021 tarihinde Tampa, Florida’daki Raymond James Stadyumu’nda oynandı ve Tampa Bay Buccaneers, Kansas City Chiefs’i 31-9 yenerek şampiyon oldu.

Normal Sezon

Normal sezon boyunca, her takım kendi konferansındaki diğer takımlarla ikişer maç oynadı ve diğer konferanstaki takımlarla da birer maç oynadı. Her takım toplam 16 maç oynadı. Normal sezonu en iyi dereceyle tamamlayan takım, konferans şampiyonluğunu kazandı ve play-off’lara direkt olarak katıldı. Diğer beş takım ise wild card turunda mücadele etti.

Play-Off’lar

Play-off’lar, 9 Ocak 2021 tarihinde başladı ve 7 Şubat 2021 tarihinde sona erdi. Play-off’lara katılan 12 takım, dört turda mücadele etti. İlk turda, wild card turunda mücadele eden altı takım eşleşti. İkinci turda, wild card turunu geçen üç takım ve direkt olarak play-off’lara katılan altı takım eşleşti. Üçüncü turda, ikinci turu geçen altı takım eşleşti. Dördüncü turda, üçüncü turu geçen üç takım eşleşti. Super Bowl LV, 7 Şubat 2021 tarihinde Tampa, Florida’daki Raymond James Stadyumu’nda oynandı ve Tampa Bay Buccaneers, Kansas City Chiefs’i 31-9 yenerek şampiyon oldu.

Şampiyon

2020 Bal Ligi şampiyonu, Tampa Bay Buccaneers oldu. Buccaneers, normal sezonu 11-5’lik bir dereceyle tamamladı ve NFC Güney’i kazandı. Play-off’larda, Washington Football Team, New Orleans Saints ve Green Bay Packers’ı yenerek Super Bowl LV’e yükseldi. Super Bowl LV’de, Buccaneers, Kansas City Chiefs’i 31-9 yenerek şampiyon oldu.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi