Android Admob Insert Json To Android Studio

Android AdMob’a JSON Ekleme

Android AdMob, Android uygulamalarında reklam göstermek için kullanılan bir reklam platformdur. AdMob, reklamları görüntülemek için JSON (JavaScript Object Notations) formatında bir reklam birimi kimliği kullanır. Bu makalede, Android AdMob’a JSON ekleme işlemi ayrıntılı olarak ele alınacaktır.

1. AdMob Hesabı Oluşturma

AdMob’a JSON eklemeden önce, bir AdMob hesabı oluşturmak gerekmektedir. AdMob hesabı oluşturmak için, https://apps.admob.com adresine giderek “Kaydol” düğmesi tıklanmalıdır. Kayıt işlemi sırasında, ad, soyad, e-posta adresi ve şifre gibi bilgiler istenecektir. Kayıt işlemi başarıyla gerçekleştirildikten sonra, AdMob hesabına giriş yapılabilir.

2. Reklam Birimi Oluşturma

AdMob hesabına giriş yaptıktan sonra, reklam birimi oluşturmak gerekmektedir. Reklam birimi oluşturmak için, “Reklam Birimleri” sekmesi tıklanmalıdır. Ardından, “Yeni Reklam Birimi” düğmesi tıklanarak reklam birimi oluşturma işlemi başlatılır. Reklam birimi oluşturma sırasında, reklam birimi adı, reklam türü ve reklam boyutu gibi bilgiler istenecektir. Reklam birimi oluşturma işlemi başarıyla gerçekleştirildikten sonra, reklam birimi kimliği görüntülenecektir.

3. Android Studio Projesine AdMob Kütüphanesini Ekleme

Android Studio projesine AdMob kütüphanesini ekleyebilmek için, öncelikle build.gradle dosyasına AdMob kütüphanesinin bağımlılığı eklenmelidir. build.gradle dosyasına şu satırlar eklenmelidir:

implementation 'com.google.android.gms:play-services-ads:20.6.0'

Ardından, Android Studio projesinin build.gradle dosyasında şu satırlar eklenmelidir:

apply plugin: 'com.google.gms.google-services'

4. AndroidManifest.xml Dosyasına İzin Ekleme

AndroidManifest.xml dosyasına, AdMob’un çalışması için gerekli izinler eklenmelidir. AndroidManifest.xml dosyasına şu satırlar eklenmelidir:

<uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" />
<uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_NETWORK_STATE" />

5. AdMob JSON Ekleme

Android Studio projesine AdMob JSON ekleyebilmek için, öncelikle res/raw klasörüne bir JSON dosyası eklenmelidir. JSON dosyasına şu satırlar eklenmelidir:

{
"ad_unit_id": "ca-app-pub-3940256099942544/6300978111",
"test_devices": [
"EE365119435B68422806047D64980EEA"
]
}

“ad_unit_id” alanına, reklam birimi kimliği eklenmelidir. “test_devices” alanına, reklam biriminin test edilebile


Yayımlandı