Bal Olsan Tadına Doyarlar Oğul Kimin Şiiridir

Bal Olsan Tadına Doymazlar Oğul Kimin Şiiridir?

Bal Olsan Tadına Doymazlar Oğul şiiri, Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Yunus Emre’ye aittir. Yunus Emre, 13. yüzyılda yaşamış bir mutasavvıf ve şairdir. Şiirlerinde genellikle aşk, ölüm, Tanrı ve insan ilişkisi gibi konuları işlemiştir.

Bal Olsan Tadına Doymazlar Oğul şiiri, Yunus Emre’nin en bilinen şiirlerinden biridir. Şiir, insanın dünyadaki geçiciliğini ve ölümün kaçınılmazlığını konu almaktadır. Yunus Emre, şiirinde insanları dünyaya fazla bağlanmamaları ve ahiret için çalışmaları konusunda uyarır.

Şiirin ilk dörtlüğü şöyledir:

Bal olsan tadına doymazlar oğul
Can olsan yine doymazlar oğul
Mal mülk sahibi olsan yine doymazlar oğul
İnsan oğluna doymak gerekmez oğul

Yunus Emre, bu dörtlükle insanların ne kadar zengin veya güçlü olursa olsun, yine de doymak bilmeyeceklerini vurgular. İnsanların her zaman daha fazlasını isteyeceğini ve bunun da onları mutsuz edeceğini söyler.

Şiirin ikinci dörtlüğü şöyledir:

Doymaz doymaz der dururlar oğul
Doymak bilmezler oğul
Doymak için yaratılmamışlar oğul
Doymak gerekmez oğul

Yunus Emre, bu dörtlükle insanların doyumsuz yaratıklar olduğunu söyler. Her zaman daha fazlasını isteyeceklerini ve bunun da onları mutsuz edeceğini vurgular.

Şiirin üçüncü dörtlüğü şöyledir:

Doymak için yaratılmamışlar oğul
Doymak gerekmez oğul
Doymak için yaratılmamışlar oğul
Doymak gerekmez oğul

Yunus Emre, bu dörtlükle insanların doyumsuz yaratıklar olduğunu tekrar vurgular. Her zaman daha fazlasını isteyeceklerini ve bunun da onları mutsuz edeceğini söyler.

Şiirin dördüncü dörtlüğü şöyledir:

Doymak için yaratılmamışlar oğul
Doymak gerekmez oğul
Doymak için yaratılmamışlar oğul
Doymak gerekmez oğul

Yunus Emre, bu dörtlükle insanların doyumsuz yaratıklar olduğunu son kez vurgular. Her zaman daha fazlasını isteyeceklerini ve bunun da onları mutsuz edeceğini söyler.

Bal Olsan Tadına Doymazlar Oğul şiiri, Yunus Emre’nin en önemli şiirlerinden biridir. Şiir, insanın dünyadaki geçiciliğini ve ölümün kaçınılmazlığını konu almaktadır. Yunus Emre, şiirinde insanları dünyaya fazla bağlanmamaları ve ahiret için çalışmaları konusunda uyarır.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar

  • Yunus Emre’nin Hayatı ve Eserleri: https://www.turkedebiyati.org/yunus-emre-hayati-ve-eserleri/
  • Bal Olsan Tadına Doymazlar Oğul Şiiri: https://www.edebiyatvesanatakademisi.com/bal-olsan-tadina-doymazlar-ogul-siiri/
  • Yunus Emre’nin Şiirleri: https://www.antoloji.com/yunus-emre-siirleri/

Yayımlandı

kategorisi