Android Array Add Item Online

Android Dizisine Öğe Ekleme

Android’de bir diziye öğe eklemek, çeşitli görevleri gerçekleştirmek için kullanılabilen yaygın bir işlemdir. Bir diziye öğe eklemenin birkaç yolu vardır ve kullanılacak en iyi yöntem, belirli duruma bağlıdır.

1. ArrayList Kullanma

ArrayList, Android’de dizi oluşturmak için kullanılabilen en yaygın sınıflardan biridir. ArrayList, öğeleri dinamik olarak eklemenize ve kaldırmanıza izin veren esnek bir dizi türüdür. Bir ArrayList oluşturmak için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:

java
ArrayList<String> isimler = new ArrayList<>();

Bir ArrayList’e öğe eklemek için add() metodunu kullanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki kod “Ahmet” adını isimler ArrayList’ine ekler:

java
isimler.add("Ahmet");

Bir ArrayList’e birden fazla öğe eklemek için addAll() metodunu kullanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki kod “Ayşe”, “Fatma” ve “Mehmet” adlarını isimler ArrayList’ine ekler:

java
isimler.addAll(Arrays.asList("Ayşe", "Fatma", "Mehmet"));

2. LinkedList Kullanma

LinkedList, Android’de dizi oluşturmak için kullanılabilen bir diğer yaygın sınıftır. LinkedList, öğeleri çift yönlü olarak bağlayan bir dizi türüdür. Bu, öğeleri listenin başından veya sonundan eklemenize ve kaldırmanıza olanak tanır. Bir LinkedList oluşturmak için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:

java
LinkedList<String> isimler = new LinkedList<>();

Bir LinkedList’e öğe eklemek için add() metodunu kullanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki kod “Ahmet” adını isimler LinkedList’ine ekler:

java
isimler.add("Ahmet");

Bir LinkedList’e birden fazla öğe eklemek için addAll() metodunu kullanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki kod “Ayşe”, “Fatma” ve “Mehmet” adlarını isimler LinkedList’ine ekler:

java
isimler.addAll(Arrays.asList("Ayşe", "Fatma", "Mehmet"));

3. Array Kullanma

Array, Android’de dizi oluşturmak için kullanılabilen bir başka sınıftır. Array, öğeleri sabit bir boyutta tutan bir dizi türüdür. Bu, öğeleri ekledikten veya kaldırdıktan sonra dizinin boyutunu değiştiremeyeceğiniz anlamına gelir. Bir Array oluşturmak için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:

java
String[] isimler = new String[3];

Bir Array’e öğe eklemek için dizinin indeksini kullanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki kod “Ahmet” adını isimler Array’inin 0. indeksine ekler:

java
isimler[0] = "Ahmet";

Bir Array’e birden fazla öğe eklemek için Arrays.fill() metodunu kullanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki kod “Ayşe”, “Fatma” ve “Mehmet” adlarını isimler Array’inin 1., 2. ve 3. indekslerine ekler:

java
Arrays.fill(isimler, 1, 3, "Ayşe");

4. SparseArray Kullanma

SparseArray, Android’de dizi oluşturmak için kullanılabilen bir diğer sınıftır. SparseArray, öğeleri anahtar-değer çiftleri olarak tutan bir dizi türüdür. Bu, öğeleri ekledikten veya kaldırdıktan sonra dizinin boyutunu değiştirebileceğiniz anlamına gelir. Bir SparseArray oluşturmak için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:

java
SparseArray<String> isimler = new SparseArray<>();

Bir SparseArray’e öğe eklemek için put() metodunu kullanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki kod “Ahmet” adını isimler SparseArray’inin 0. anahtarına ekler:

java
isimler.put(0, "Ahmet");

Bir SparseArray’e birden fazla öğe eklemek için putAll() metodunu kullanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki kod “Ayşe”, “Fatma” ve “Mehmet” adlarını isimler SparseArray’inin 1., 2. ve 3. anahtarlarına ekler:

java
isimler.putAll(new SparseArray<String>() {{
put(1, "Ayşe");
put(2, "Fatma");
put(3, "Mehmet");
}});

Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı