Ellere Yağmur Oldun

Ellerine Yağmur Oldun: Konusu ve İncelemesi

Ellerine Yağmur Oldun, 2010 yapımı bir Türk dram filmi. Filmin senaryosunu ve yapımcılığını Mustafa Altıoklar üstlenirken, filmin başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Belçim Bilgin, Şevval Sam, Haluk Piyes ve Ali Sürmeli yer almaktadır. Film, 1970’li yıllarda geçen bir aşk hikayesini konu almaktadır.

Film, 1970’li yıllarda bir köyde yaşayan ve birbirlerini çok seven iki gencin, Ali ve Ayşe’nin hikayesini konu almaktadır. Ali, köyün en yakışıklı ve çalışkan genciyken, Ayşe ise köyün en güzel kızıdır. İki gencin aşkları, köydeki diğer insanlar tarafından kıskanılmaktadır. Bir gün, köyün ağası olan Ahmet, Ayşe’yi kendi oğluyla evlendirebilmek için Ali’yi köyden kovar. Ali, köyden giderken Ayşe’ye bir mektup bırakır ve ona her zaman kalbinde olacağını söyler.

Ali, köyden gittikten sonra büyük bir şehirde iş bulur ve çalışmaya başlar. Bir gün, Ali’nin çalıştığı fabrikada bir iş kazası meydana gelmesi sonucu Ali yaralanır ve hastaneye kaldırılır. Ali, hastanede yatarken Ayşe’nin de aynı fabrikada çalıştığını ve kendisini ziyarete geldiği haberini alır. Ali ve Ayşe, hastanede kavuşurlar ve birbirlerini çok özlediklerini söylerler.

Ali ve Ayşe, hastaneden çıktıktan sonra köyüne dönerler ve evlenirler. İki gencin aşkları, köydeki diğer insanlar tarafından kıskanılmaya devam etmektedir. Bir gün, köydeki diğer insanlar Ali ve Ayşe’nin evini basarlar ve onları köyden kovarlar. Ali ve Ayşe, köyden gittikten sonra büyük bir şehirde yaşamaya başlarlar.

Ali ve Ayşe, büyük şehirde çok zor günler yaşarlar. Ali, iş bulmakta zorlanırken, Ayşe ise ev hanımı olarak çalışmaktadır. Bir gün, Ali’nin çalıştığı fabrikada bir iş kazası meydana gelmesi sonucu Ali ölür. Ayşe, Ali’nin ölümünden sonra çok zor günler yaşar. Bir gün, Ayşe’nin evine bir mektup ulaşır. Mektup, Ali’nin ölümünden önce Ayşe’ye yazdığı bir mektuptur. Ali, mektupta Ayşe’ye her zaman kalbinde olacağını ve kendisini hiç unutmamasını söyler.

Ayşe, Ali’nin mektubunu okuduktan sonra çok ağlar. Ayşe, Ali’yi hiç unutmaz ve her zaman kalbinde taşır.

Ellerine Yağmur Oldun: İnceleme

Ellerine Yağmur Oldun, Mustafa Altıoklar’ın usta işi bir yönetimi ve Kenan İmirzalıoğlu, Belçim Bilgin, Şevval Sam, Haluk Piyes ve Ali Sürmeli’nin muhteşem oyunculuklarıyla süslendiği bir başyapıttır. Film, 1970’li yıllarda geçen bir aşk hikayesini konu almaktadır. Film, Ali ve Ayşe’nin birbirlerini çok sevmelerini, köydeki diğer insanlar tarafından kıskanılmalarını, Ali’nin köyden kovarılmasını, Ayşe’nin Ali’yi hiç unutmamasını ve Ali’nin ölümünden sonra Ayşe’nin çok zor günler yaşamasını konu almaktadır.

Ellerine Yağmur Oldun, aşkın gücünü, fedakarlığın önemini ve hayatın acımasızlığını konu alan bir filmdir. Film, izleyicileri derinden sarsacak ve uzun yıllar boyunca hafızalarda yer edecek bir yapıttır.

Ellerine Yağmur Oldun: Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi