Yağmurda Koşan Mı Daha Çok Islanır Yürüyen Mi

Yağmurda Koşan mı Daha Çok Islanır Yürüyen mi?

Yağmurlu bir günde dışarı çıkmak zorunda kaldığınızda, koşmanın mı yoksa yürümenin mi sizi daha çok ıslatacağını merak etmiş olabilirsiniz. Bu sorunun cevabı, koşu hızınıza, yağmurun yoğunluğuna ve giydiğiniz kıyafetlere bağlı olarak değişebilir.

Koşu Hızı

Koştuğunuzda, vücudunuzun ön tarafı yağmura daha fazla maruz kalır. Bu nedenle, koşu hızınız arttıkça, vücudunuzun ön tarafı daha fazla ıslanır. Ancak, koşu hızınız arttıkça, vücudunuzun arkası da daha fazla ıslanır. Bu nedenle, koşu hızınız çok yüksek değilse, koşmak sizi yürümekten daha fazla ıslatmaz.

Yağmurun Yoğunluğu

Yağmurun yoğunluğu da sizi ne kadar ıslatacağını etkiler. Yağmur ne kadar yoğunsa, vücudunuz o kadar fazla ıslanır. Bu nedenle, yoğun bir yağmurda koşmak veya yürümek, hafif bir yağmurda koşmak veya yürümekten daha fazla ıslanmanıza neden olur.

Giydiğiniz Kıyafetler

Giydiğiniz kıyafetler de sizi ne kadar ıslatacağını etkiler. Su geçirmez bir ceket ve pantolon giydiğinizde, yağmur sizi daha az ıslatır. Ancak, su geçirmez olmayan bir ceket ve pantolon giydiğinizde, yağmur sizi daha fazla ıslatır.

Genel Olarak

Genel olarak, yağmurda koşmak sizi yürümekten daha fazla ıslatmaz. Ancak, koşu hızınız çok yüksekse, yağmurun yoğunluğu çok yüksekse veya su geçirmez olmayan bir ceket ve pantolon giydiğinizde, yağmurda koşmak sizi yürümekten daha fazla ıslatabilir.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi