Android Ağdaki Cihazları Görme

Android Ağdaki Cihazları Görme

Android cihazlar, yerel ağınızdaki diğer cihazları tespit etmek ve bunlarla iletişim kurmak için çeşitli yöntemler sunar. Bu, dosya paylaşımı, oyun oynama ve hatta ev otomasyonunu kontrol etme gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir.

1. Wi-Fi Ağ Taraması

En yaygın yöntem, Wi-Fi ağ taraması kullanmaktır. Bu, Android cihazınızın mevcut Wi-Fi ağlarını taramasına ve bunlara bağlı cihazları listelemesine olanak tanır.

  1. Android cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Ağ ve İnternet veya Wi-Fi seçeneğine dokunun.
  3. Wi-Fi ağınıza dokunun.
  4. Gelişmiş seçeneğine dokunun.
  5. Ağ taraması seçeneğini etkinleştirin.

Artık Android cihazınız yerel ağınızdaki diğer cihazları tespit edebilecek ve bunları bir listede görüntüleyebilecektir.

2. Bluetooth Taraması

Bluetooth taraması, Android cihazınızın yerel ağınızdaki diğer Bluetooth cihazlarını tespit etmesine olanak tanır. Bu, dosya paylaşımı, müzik akışı ve hatta kablosuz yazdırma gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir.

  1. Android cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Bluetooth seçeneğine dokunun.
  3. Bluetooth‘u etkinleştirin.
  4. Cihazları Tara seçeneğine dokunun.

Artık Android cihazınız yerel ağınızdaki diğer Bluetooth cihazlarını tespit edebilecek ve bunları bir listede görüntüleyebilecektir.

3. Bonjour Taraması

Bonjour taraması, Android cihazınızın yerel ağınızdaki diğer Bonjour cihazlarını tespit etmesine olanak tanır. Bonjour, Apple tarafından geliştirilen bir ağ keşif protokolüdür ve birçok farklı cihaz tarafından desteklenir.

  1. Android cihazınızda Bonjour Browser uygulamasını yükleyin.
  2. Uygulamayı açın.

Artık Android cihazınız yerel ağınızdaki diğer Bonjour cihazlarını tespit edebilecek ve bunları bir listede görüntüleyebilecektir.

4. UPnP Taraması

UPnP taraması, Android cihazınızın yerel ağınızdaki diğer UPnP cihazlarını tespit etmesine olanak tanır. UPnP, Evrensel Tak ve Çalıştır anlamına gelir ve birçok farklı cihaz tarafından desteklenir.

  1. Android cihazınızda UPnP Browser uygulamasını yükleyin.
  2. Uygulamayı açın.

Artık Android cihazınız yerel ağınızdaki diğer UPnP cihazlarını tespit edebilecek ve bunları bir listede görüntüleyebilecektir.

5. mDNS Taraması

mDNS taraması, Android cihazınızın yerel ağınızdaki diğer mDNS cihazlarını tespit etmesine olanak tanır. mDNS, Çoklu Yayın Alan Adı Sistemi anlamına gelir ve birçok farklı cihaz tarafından desteklenir.

  1. Android cihazınızda mDNS Browser uygulamasını yükleyin.
  2. Uygulamayı açın.

Artık Android cihazınız yerel ağınızdaki diğer mDNS cihazlarını tespit edebilecek ve bunları bir listede görüntüleyebilecektir.

Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı