Ben Bal Arısı Giydim

Ben Bal Arısı Giydim: Konusu

Ben Bal Arısı Giydim, Yaşar Kemal’in 1973 yılında yayımlanan romanıdır. Roman, Çukurova’da yaşayan bir bal arısı yetiştiricisi olan Şahin’in hikayesini anlatmaktadır. Şahin, bal arılarını çok sever ve onlara çok iyi bakar. Ancak bir gün, bal arıları hastalanır ve ölmeye başlar. Şahin, bal arılarını kurtarmak için elinden geleni yapar, ancak başarılı olamaz. Bal arılarının ölümü, Şahin’i çok üzer ve onu derin bir bunalıma sürükler.

Şahin, bal arılarının ölümünden sonra, köyünü terk edip İstanbul’a gider. İstanbul’da, bir inşaat işçisi olarak çalışmaya başlar. Ancak, Şahin’in aklı hala bal arılarındadır. Bir gün, Şahin, bir parkta bal arıları görür ve onların peşinden gider. Bal arıları, Şahin’i bir ormana götürür. Ormanın ortasında, büyük bir bal arısı kovanı vardır. Şahin, bal arısı kovanının önüne oturur ve bal arılarını izlemeye başlar. Bal arıları, Şahin’in etrafında uçuşur ve ona şarkı söylerler. Şahin, bal arılarının şarkısını dinlerken, derin bir huzur ve mutluluk hisseder.

Şahin, bal arılarının şarkısını dinledikten sonra, köyüne geri döner. Köyünde, yeni bir bal arısı kovanı yapar ve bal arılarını yetiştirmeye başlar. Şahin, bal arılarını çok sever ve onlara çok iyi bakar. Bal arıları da Şahin’i çok sever ve ona çok iyi bal üretirler. Şahin, bal arılarının sayesinde, mutlu ve huzurlu bir hayat sürer.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi