Depeche Mode Glo Bal Album Sales

Depeche Mode’un Küresel Albüm Satışları: Bir Başarı Hikayesi

Depeche Mode, 1980’lerden günümüze kadar dünya çapında milyonlarca albüm satan İngiliz bir elektronik müzik grubudur. Grubun küresel albüm satışları, müzik endüstrisindeki en etkileyici başarı hikayelerinden biridir.

Erken Başarılar

Depeche Mode, 1981’de ilk albümleri “Speak & Spell” ile çıkış yaptı. Albüm, Birleşik Krallık’ta 10. sıraya kadar yükseldi ve grubun dünya çapında tanınmasını sağladı. Bunu, 1982’de “A Broken Frame” ve 1983’te “Construction Time Again” albümleri izledi. Bu albümler, grubun karanlık ve endüstriyel sesini pekiştirdi ve Avrupa ve Kuzey Amerika’da önemli bir başarı elde etti.

Ticari Zirve

Depeche Mode, 1984’te “Some Great Reward” albümüyle ticari zirvesine ulaştı. Albüm, Birleşik Krallık’ta 5. sıraya ve ABD’de 51. sıraya kadar yükseldi. Albümün hit single’ları “People Are People” ve “Master and Servant”, grubun küresel bir süperstar haline gelmesine yardımcı oldu.

1987’de Depeche Mode, “Music for the Masses” albümünü yayınladı. Albüm, grubun en çok satan albümü oldu ve dünya çapında 10 milyondan fazla kopya sattı. Albümün hit single’ları “Strangelove” ve “Never Let Me Down Again”, grubun popülerliğini daha da artırdı.

Sürekli Başarı

Depeche Mode, 1990’lar ve 2000’ler boyunca sürekli bir başarı elde etmeye devam etti. 1990’da yayınlanan “Violator” albümü, dünya çapında 8 milyondan fazla kopya sattı ve grubun en çok beğenilen albümlerinden biri olarak kabul ediliyor. 2001’de yayınlanan “Exciter” albümü, grubun ABD’deki en yüksek liste başarısını elde etti ve Billboard 200 listesinde 8. sıraya kadar yükseldi.

Son Yıllar

Depeche Mode, son yıllarda da küresel albüm satışlarında başarı elde etmeye devam etti. 2013’te yayınlanan “Delta Machine” albümü, dünya çapında 2 milyondan fazla kopya sattı. 2017’de yayınlanan “Spirit” albümü, grubun Birleşik Krallık’taki ilk 1 numaralı albümü oldu.

Küresel Albüm Satışları

Depeche Mode’un küresel albüm satışları, müzik endüstrisindeki en etkileyicilerden biridir. Grubun albümleri dünya çapında 100 milyondan fazla kopya sattı ve onları tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biri haline getirdi.

İlgili Dosyalar ve Siteler


Yayımlandı

kategorisi