Diyarbakır Bal Ligi Takımları

Diyarbakır Bal Ligi Takımları: Şehrin Futbol Gururu

Diyarbakır, Türkiye’nin güneydoğusunda yer alan tarihi ve kültürel açıdan zengin bir şehirdir. Futbol, Diyarbakır’da en popüler sporlardan biridir ve şehir, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Bölgesel Amatör Lig (BAL) seviyesinde mücadele eden bir dizi yetenekli takıma ev sahipliği yapmaktadır.

Diyarbakırspor

Diyarbakır’ın en ünlü futbol takımı olan Diyarbakırspor, 1968 yılında kurulmuştur. Takım, 1990’larda Süper Lig’de mücadele etmiş ve 1999-2000 sezonunda Türkiye Kupası’nda finale yükselmiştir. Diyarbakırspor, şu anda BAL’ın 5. Grubunda mücadele etmektedir.

Amedspor

Amedspor, 2012 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kurulmuştur. Takım, kısa sürede BAL’da yükselmiş ve 2015-2016 sezonunda 3. Lig’e terfi etmiştir. Amedspor, 2019-2020 sezonunda 2. Lig’e yükselmiş ancak bir sezon sonra tekrar 3. Lig’e düşmüştür. Takım, şu anda BAL’ın 5. Grubunda mücadele etmektedir.

Yenişehir Belediyespor

Yenişehir Belediyespor, 1993 yılında Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde kurulmuştur. Takım, BAL’da sürekli olarak üst sıralarda yer almış ve 2018-2019 sezonunda 3. Lig’e terfi etmiştir. Yenişehir Belediyespor, şu anda 3. Lig’in 3. Grubunda mücadele etmektedir.

Bağlar Belediyespor

Bağlar Belediyespor, 1994 yılında Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kurulmuştur. Takım, BAL’da orta sıralarda yer almaktadır. Bağlar Belediyespor, şu anda BAL’ın 5. Grubunda mücadele etmektedir.

Kayapınar Belediyespor

Kayapınar Belediyespor, 2013 yılında Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde kurulmuştur. Takım, BAL’da yeni bir takımdır ancak kısa sürede dikkatleri üzerine çekmiştir. Kayapınar Belediyespor, şu anda BAL’ın 5. Grubunda mücadele etmektedir.

Diyarbakırspor Kulübü

Diyarbakırspor Kulübü, 2019 yılında Diyarbakır’da kurulmuştur. Takım, BAL’da mücadele eden en genç takımlardan biridir. Diyarbakırspor Kulübü, şu anda BAL’ın 5. Grubunda mücadele etmektedir.

Diyarbakır Bal Ligi Hakkında Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi