Eminem New Album Spotify

Eminem’in Yeni Albümü: “Music to Be Murdered By – Side B”

Hip-hop efsanesi Eminem, 18 Aralık 2020’de sürpriz bir şekilde “Music to Be Murdered By – Side B” adlı yeni albümünü yayınladı. Albüm, 2020’de yayınlanan “Music to Be Murdered By” albümünün devamı niteliğinde.

Albümün Konsepti

“Music to Be Murdered By – Side B”, orijinal albümün karanlık ve düşünceli tonunu sürdürüyor. Eminem, albümde kişisel mücadeleleri, toplumdaki adaletsizlikleri ve hip-hop kültürünün durumunu araştırıyor.

Albümün adı, Alfred Hitchcock’un 1958 yapımı “Vertigo” filmindeki bir replikten esinlenmiştir. Filmde, bir karakter “Müzik öldürülmek içindir” der. Eminem, bu sözü albümünün teması olarak kullanarak müziğin hem iyileştirici hem de yıkıcı bir güç olabileceğini öne sürüyor.

Şarkı Listesi

“Music to Be Murdered By – Side B” albümü 13 şarkıdan oluşuyor:

  1. Alfred’s Theme
  2. Black Magic
  3. Tone Deaf
  4. Book of Rhymes
  5. She Loves Me
  6. Zeus
  7. Discombobulated
  8. Favorite Bitch
  9. Guns Blazing
  10. Gnat
  11. Higher
  12. These Demons
  13. Lock It Up

Konuk Sanatçılar

Albümde Eminem’e Skylar Grey, Dr. Dre, Ty Dolla $ign ve DJ Premier gibi konuk sanatçılar eşlik ediyor.

Eleştirel Tepkiler

“Music to Be Murdered By – Side B” albümü eleştirmenlerden genel olarak olumlu tepkiler aldı. Albümün Eminem’in en iyi çalışmalarından biri olduğu ve hip-hop kültürüne önemli bir katkı olduğu belirtildi.

Ticari Başarı

Albüm, yayınlandığı ilk haftada 154.000 kopya satarak Billboard 200 listesine 3 numaradan giriş yaptı. Albüm ayrıca dünya çapında birçok ülkede liste başı oldu.

Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi