Google’In Gemini, Android Ekranlarını Yeni Bir Görünümle Aydınlatıyor

Android, Google’ın yeni Gemini katmanıyla parlak bir yapay zeka yardımcısına kavuşuyor. İşte bilmeniz gerekenler:

  • Google’ın Gemini yapay zekası, Android’de yeni, şık bir görünüm kazanıyor ve bu yeni görünüm, ekranın üzerinde yüzen bir panelle birlikte parlayan bir animasyon içeriyor.
  • Yeni panelin ışık efekti dikkat çekici ancak ekranınızı domine etmiyor, bunun yerine mevcut uygulamanızla akıllıca bütünleşiyor.
  • Güncelleme ayrıca, eski “Ekran hakkında sor” isteminin yerini alan YouTube için yeni bir “Bu video hakkında sor” çipini de tanıtıyor.
  • Google’ın Gemini yapay zeka asistanı, Android’de yüzen bir panel ve parlayan bir animasyon içeren şık bir yeni görünüm kazanıyor.

Android telefonlar için yeni arayüz şu anda kullanıma sunuluyor. Panel çağrıldığında etrafında ışık saçan bir animasyon içeren bu yeni tasarım, ilk olarak 9to5Google tarafından fark edildi.

Animasyon harika görünüyor ve ekranınızı işgal etmiyor. Mevcut uygulamanızla akıllıca bir katman olarak çalışıyor, Gemini’nin mevcut uygulamanızla sorunsuz bir şekilde çalışmasına olanak tanıyor, bu sayede tüm ekranınızı ele geçirmiyor.

Google’ın Mayıs ayında düzenlenen geliştirici konferansında ilk kez gösterilen bu panel, çalışmaya devam etmenizi sağlarken yapay zeka asistanından faydalı bilgiler almanızı sağlamak için tasarlandı.

Daha etkileyici bir deneyim istiyorsanız, panelin sağ üst köşesine dokunarak tam ekran yapabilirsiniz. Ayrıca, panel Gemini’nin görüntü oluşturma özellikleriyle de sorunsuz çalışır, böylece görüntüleri Gmail veya Google Mesajlar’a sürükleyip bırakabilirsiniz.

Güncelleme ayrıca YouTube videoları için “Bu video hakkında sor” adlı yeni bir çip getiriyor ve bu eski “Bu ekran hakkında sor” isteminin yerini alıyor. Bu yenilik, kullanıcıların video içeriği hakkında özetler almasını veya sorular sormasını kolaylaştırır, eğitim videoları için son derece kullanışlıdır ve not alma ve anlama işini azaltır.

Özetle, Android için yeni Gemini özellikleri büyük bir güncelleme. Özellikle yüzen panel, kullanıcı deneyimini artıran akıllı bir ekleme olup, hareket halindeyken Gemini’yi kullanmayı kolaylaştırıyor. Bu güncelleme, Google’ın Gemini Live’ı başlatmasının hemen ardından geliyor; bu, sohbet benzeri daha doğal bir arayüz sunan bir özellik.

Yeni Gemini katmanı, kullanıcı deneyimini daha akıcı hale getirirken, Gemini Live’ın gelişmiş konuşma özelliklerine kıyasla biraz geride kalıyor. İyi haber şu ki, Gemini Live’ın aksine (Gemini Advanced aboneliği gerektirir), bu katman tüm Gemini kullanıcılarına sunuluyor.

Şu anda, bu yeni özellikler sadece birkaç kullanıcıya sunulmuş durumda. Ancak Google, önümüzdeki haftalarda bu özellikleri daha geniş bir kitleye sunmayı planlıyor.


Yayımlandı

kategorisi