Google’In Android 14’Ü Eski Chromecast Modellerine Getirmesi Bekleniyor

Bu, hâlâ Android 12’yi çalıştıran akış cihazları için önemli bir güncelleme olacak.

Bilmeniz gerekenler:

  • Google’dan bir temsilci, Chromecast with Google TV’ye gelecek bazı heyecan verici yenilikleri paylaştı.
  • Akış cihazının eski 4K ve HD modelleri nihayetinde Android 14’e güncellenecek, ancak Google TV Streamer’da bulunan bazı yeni özellikler olmayabilir.
  • Zaman çizelgesi henüz belirlenmemiş olsa da, bu mevcut Android 12 sürümünden büyük bir güncelleme olacak.
  • Google, yakın zamanda Chromecast’in yerini alan yeni Google TV Streamer ile akış oyununu bir üst seviyeye taşıdı. Ancak bu, şirketin eski Chromecast cihazlarına güncellemeleri ihmal ettiği anlamına gelmiyor.

Android Authority’ye göre, Chromecast with Google TV, Android 14 güncellemesini alacak, ancak bu cihaz artık üretilmiyor. Bu bilgi, geçen hafta yapılan Made by Google etkinliğinde, yeni Pixel 9 modelleri, Pixel 9 Pro Fold ve en son Pixel Watch 3’ün de tanıtıldığı etkinlikte bir Google ürün yöneticisinden alındı.

Bu en son gelişme, Google TV Streamer’ın, kutudan Android 14 ile çıkan ilk TV cihazı olarak piyasaya sürülmesinin ardından geliyor. Ancak, eski Chromecast modellerinin TV Streamer’da bulunan tüm yeni yazılım özelliklerini alamayacağını belirtmek önemli.

Yayın kuruluşuna göre, Android 14 güncellemesiyle birlikte bile eski Chromecast cihazlarında bulunmayacak bir özellik, Google TV Streamer’ın, akıllı ev cihazlarını hızlı ve güvenli bir şekilde bağlamanızı sağlayan Thread border router bağlantısıdır.

Android 14 TV güncellemesi, nihayet kullanıma sunulduğunda Chromecast with Google TV (4K) için ikinci büyük güncellemeyi işaret ediyor; cihaz Android 10 ile piyasaya sürülmüş ve daha sonra Android 12’ye güncellenmişti.

Öte yandan, daha sonra piyasaya sürülen HD sürümü Android 12 ile gelmişti. Ayrıca, 4K modeli Eylül 2025’e kadar güvenlik güncellemeleri alacak, HD modeli ise Eylül 2027’ye kadar güncellemeler almaya devam edecek.

Android Authority, Chromecast with Google TV’nin Android 14 güncellemesini alacağını öğrenmiş olsa da, bu güncellemenin tam olarak ne zaman geleceği hâlâ belirsiz. Umarız, daha erken bir tarihte gelir.


Yayımlandı

kategorisi