Yeni Hp Omen Oyun Bilgisayarı, Radikal Bir Yenilik Olarak Karşımızda

HP’nin Omen markası, bir süre en iyi oyun bilgisayarları arasında yer aldıktan sonra masaüstü bilgisayar pazarında beklentilerin altında kaldı. Son çıkan Omen 40L, ortalama bir bilgisayar olarak görüldü ve son birkaç yıldır benzer tasarımlar sadece farklı boyutlarda sunuldu. Ancak bu durum, yeni HP Omen 35L ile değişiyor.

Şirketin “ilk özelleştirilebilir masaüstü bilgisayarı” olarak nitelendirdiği Omen 35L, daha önce de Omen serisinin sunduğu yükseltme yollarını daha da ileri taşıyor. Baştan sona yeniden tasarlanan bu model, dört bellek çubuğuna kadar destek, iki M.2 NVMe SSD yuvası ve 3.5mm depolama yuvası sunuyor. Ayrıca, standart bir micro ATX anakart ve ATX güç kaynağı ile birlikte geliyor ve üç GPU yuvası içeriyor, bu sayede ileride iç donanımı tamamen değiştirip yenileyebilirsiniz.

HP Omen 35L’nin iç bileşenleri. Jacob Roach / Digital Trends Ancak masaüstü bilgisayarın kendisinden ziyade, içerisindeki bileşenler daha ilgi çekici. HP, Omen 35L modelinde ilk kez kendi Omen bileşenlerini tanıtıyor. Şirket, bir dizi fan, iki farklı güç kaynağı ve iki sıvı soğutucu geliştirdi ve bu bileşenler ayrıca satın alınabilecek. Omen fanları yalnızca 120mm boyutunda sunuluyor, ancak HP bu fanları tekli paketlerde geleneksel 4-pin bağlantı ile veya üçlü paketlerde daisy chain bağlantıları ve bir hub üzerinden 14 fan desteği ile sunuyor.

Güç kaynakları açısından, HP 850 watt veya 1000W seçeneklerini sunuyor; her ikisi de tamamen modüler ve 80 Plus Gold sertifikasına sahip — her ne kadar 80 Plus standardı yavaş yavaş önemini yitirse de. HP ayrıca bu güç kaynaklarının ATX 3.1’i desteklediğini ve bu sayede RTX 40 serisi GPU’lar için 16-pin bağlantı sunduğunu ve sıfır RPM fan moduna sahip olduğunu belirtiyor.

HP’nin 360mm Omen sıvı soğutucusu. Jacob Roach / Digital Trends Tüm bu bileşenler arasında, en dikkat çekici olanı ise hepsi bir arada (AIO) sıvı soğutucu. HP, bu soğutucuyu 240mm veya 360mm boyutlarında sunuyor ve her ikisi de Asetek 7. nesil pompa ve hem Intel hem de AMD için destek sunuyor — ancak HP hangi soketlere özel olarak destek verdiğini henüz belirtmedi. Daha ilgi çekici olan ise kapak. Varsayılan olarak, bu soğutucular ARGB kapak ile Omen logosunu taşıyor, ancak bunu bir LCD ekranla yükseltebilirsiniz. Bu ekran, Hyte Thicc Q60’ta gördüğümüz gibi devasa bir IPS ekran değil, ancak bu LCD kapak, soğutucunun üstünde bir video, GIF, sistem bilgileri, saat veya ses görselleştirmesi göstermenize olanak tanıyor. Ekran çözünürlüğü 480 x 480 ve 250 nit parlaklık kapasitesine sahip.

Bu bileşenler ayrı olarak veya Omen 35L’nin bir parçası olarak sunulacak. HP’nin sunduğu bileşenlerin dışında, bu bilgisayara Ryzen 7 8700G veya Core i7-14700F, yanı sıra RTX 4090 ve 64GB belleğe kadar donanım ekleyebilirsiniz. Ancak HP, Omen 35L’nin ve Omen bileşenlerinin fiyatlandırma detaylarını veya ne zaman piyasaya çıkacağını henüz paylaşmadı.


Yayımlandı

kategorisi