General Motors Yapay Zeka İçin 1.000 Çalışanı Kovdu!

General Motors, dünya genelinde yaklaşık 1.000 yazılım çalışanını işten çıkarıyor. Bu stratejik değişim, şirketin Super Cruise sürücü destek sistemi, bilgi-eğlence sistemi ve yapay zeka kullanımını geliştirme gibi diğer önceliklere odaklanma çabasının bir parçası olarak gerçekleşiyor.

İşten çıkarmaların çoğu, GM’nin Michigan’daki Genel Merkezi’nde, özellikle Warren’daki GM Global Teknik Merkezi’nde gerçekleşecek.

Bu değişiklik, artan finansal baskılara bir yanıt olarak değil, otomobil üreticisinin sektörle uyum içinde evrimleşmesini sağlamak amacıyla yapılıyor.

General Motors, Yazılım Tanımlı Araçlara Yöneliyor

Garip bir şekilde, 1.000 yazılım çalışanını işten çıkararak GM, yazılım tanımlı araçların gelişen dünyasına adım atmayı planlıyor. Şirket sözcüsü Stuart Fowle, işten çıkarmaların maliyet düşürme veya bireysel performansla ilgili olmadığını vurguladı.

Bu hamle, otomobil üreticisinin yazılım girişimleriyle ilgili yaşadığı bir dizi zorluğun ardından geliyor. Buna, 2023 sonunda yeni Chevrolet Blazer EV’nin yazılım hataları nedeniyle satışlarının durdurulması da dahil.

GM ayrıca yakın zamanda, yazılım ve hizmetler ekibini yönetmek üzere eski Apple yöneticilerinden ikisini terfi ettirdi. Bu adım, başka bir eski Apple çalışanı olan Mike Abbott’un ayrılmasının ardından geldi.

GM, yaptığı açıklamada işten çıkarmaların önemini kabul ederek şunları söyledi: “GM’nin geleceğini inşa ederken, hız ve mükemmellik için basitleştirmemiz, cesur tercihler yapmamız ve en büyük etkiyi yaratacak yatırımlara öncelik vermemiz gerekiyor. Sonuç olarak, Yazılım ve Hizmetler organizasyonundaki bazı ekipleri azaltıyoruz.”


Yayımlandı

kategorisi